Gårsdagens fredagstaco ble servert på denne måten. Ja, vi er av dem som faktisk spiser taco så og si hver fredag, og som oftest blir den på den ‘vanlige’ måten hvor vi fyller hver vår lompe med det vi vil. Men etter altfor mange fredager med denne type taco har jeg begynt å bli litt lei, så da gjorde jeg en liten vri på det i går. Ikke noe veldig mind blowing, men i det minste litt annerledes. De fleste har vel fått med seg den sunnere varianten av lasagne med lomper i stedet for lasagneplater?
Det har hvert fall jeg, så jeg brukte lomper i tacolasagnen i går. Det ble veldig godt! Nachos med gratinert ost på toppen setter virkelig prikken over i’en på det hele. Deilig crunch! Dette er absolutt en sunn lasagne (sett bort i fra de smulene med nachos på toppen) som kan nytes hverdag som helg.
Proteinrik er den også – karbonadedeig og cottage cheese, du og du.
Server med hjemmelaget guacamole, tacosaus og kesam, så blir det så prima som taco kan bli!
Taco- og lompelasagne
(4-5 porsjoner)
INGREDIENSER:
500 g karbonadedeig
Tacokrydder, hjemmelaget, oppskrift her + litt salt
1 rød paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks mais
1 stor boks mager cottage cheesee
1 pk lomper
Lettost
Nachos
1 grønn chili
Svarte oliven
Til servering:
Tacosaus
Hjemmelaget guacamole
Mager kesam
SLIK GJØR DU:
◊ Stek karbonadedeig og ha på tacokrydder og litt vann.
◊ Kutt opp grønnsaker og ha det i pannen sammen med karbonadedeigen. Stek i noen minutter.
◊ Legg lagvis karbonadedeig, cottage cheese og lomper i en lasagneform. På toppen strør du først nachos, deretter ost. Til sist strør du over noen chili og oliven.
◊ Stek på 200 grader i ca. 15-18 minutter.
◊ I mellomtiden kan du raskt gjøre klar guacamolen. Skrell, del og mos en avokado. Finhakk et hvitløksfedd og ha det oppi bollen med avokadoen. Ha deretter oppi 2-3 ts mager kesam/rømme, 1 ts sitronsaft og litt krydder (salt, pepper, paprika og kajennepepper).