God dag!
Søtpotet kan brukes til som mangt. Jeg hadde litt søtpotet igjen etter Shepard’s paien jeg lagde her om dagen, så i dag prøvde jeg å putte den i grøten. Det gikk bare fint! Grøten fikk en skikkelig god og kremete konsistens, og ble så søt at du nesten ikke behøver noe som helst søtt. Jeg lagde en stor porsjon, så det var grøt til både liten og stor.
Det virker kanskje noe merkelig å putte grønnsaker i grøten, men hvis det smaker godt, så er det jo bare win-win. Grøt med god smak og masse sunne næringsstoffer som gir deg en pangstart på dagen 😉
Sweet potato pie porridge
(porsjon til en stor og en liten)
Ingredienser:
1 søtpotet (ca. 300 g)
100 g havregryn
2 dl melk (tror jeg, tok det på slump)
Et lite dryss kanel
Et lite dryss nellik
30 g vaniljeprotein (kun i min bolle – kan bruke sukrin også)
Topping:
Rosiner
Linfrø
Kokos
Slik gjør du:
1. Del søtpoteten i mindre biter, prikk den med en gaffel og sett i mikrobølgeovnen på full effekt i ca. 5 minutter. 2. Ha havregryn, krydder og melk i en kjele. La det koke i 3-5 minutter. 3. Ta skallet av søtpoteten, legg i en food prosessor og kjør til du får en glatt masse. 4. Ha deretter søtpotpureen i kjelen og bland godt. Tilsett mer melk om du synes konsistensen er for tykk. Rør inn vaniljeprotein, hvis du er like opptatt av proteininnhold som meg. Du kan bruke sukrin også. 5. Ha i en bolle og hugg innpå!
Mini sin miniporsjon 🙂
Nå skal vi ut å tasse i finværet. AE har kommet med begge skoene sine her jeg sitter i sofaen, så regner med at det er det hun vil. Vi snakkes senere 🙂