Hei, hei, og god ondag!
Rekk opp hånda den som elsker pesto?!
Jeg veiver med begge henda i hvert fall. Digger både grønn og rød pesto. Det kan brukes til så mye og setter så god smak på maten. Tidligere har jeg egentlig vært litt lat på pesto-fronten og bare kjøpt ferdig i butikken. Men den i butikken inneholder unødvendig mye olje etter min mening, så for noen uker siden bestemte jeg meg for å lage min egen, og vet du, det er overraskende enkelt! Og for ikke å snakke om smakene som kommer mye bedre fram! I’m in love ♥ Heretter blir det hjemmelaget pesto her i huset.
Sunnere, hjemmelaget rød pesto uten olje
INGREDIENSER:
ca. 180 g grillet rød paprika (fås ferdig på glass)
50 g soltørkede tomater (bør ligge i vann et par timer hvis de kjennes veldig tørre ut)
1/2 potte basilikum
2 ss pinjekjerner, ristet
1 hvitløksfedd
1 ss hvitvinseddik
2-4 ss vann (se an i forhold til hvor tykk/tynn du vil ha den)
50 g parmesan, finrevet
1/2 ts salt
1/4 ts pepper, smak til
SLIK GJØR DU:
Ha grillet paprika, soltørkede tomater, basilikum, pinjekjerner, hvitløk og hvitvinseddik i en stavmikser/food processor og kjør til du har en finhakket pesto. Tilsett vann og kjør til pestoen er helt jevn. Ha pestoen over i en bolle og rør inn parmesan. Smak til med salt og pepper.
Et glass holder seg opp mot en uke i kjøleskapet.
Oppskrift på grønn pesto kommer også etterhvert ♥
– Karoline –
Ser skikkelig digg ut!! Er plass til et par glass av denne i skapet mitt:-)