Hva er vel en helg uten litt baking? Vel, denne saken har jeg bakt to ganger i helgen. Jeg bommet litt på mengden søtning første gangen. Kan ikke være like heldig hver gang.. 😛 Men med riktige mengder ble det riktig så godt. Blåbærene gir et friskt innslag i de søte bollene.
Inviter venner og familie på besøk og sleng denne bollekaka på bordet. Jeg garanterer suksess! Ihverfall om du i tillegg kliner til med en god ladning melis på toppen – mmm!
Sunnere bollekake med blåbær
(20 cm springform)
INGREDIENSER:
Deig:
300 g hvetemel
200 g havremel, malt havregryn
100 g fibra fullkornshvetemel
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
2 ts kardemomme
1 dl honning
0,5 dl sukrin
50 g smør
3,5 dl melk
1 egg
Fyll:
Philadelphiaost
Sukrin
Kanel
Blåbær, friske eller frosne (jeg brukte frosne)
Pynt:
Egg til pensling
Sukrinmelis, siktet
SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til fingervarmt og rør honning inn i blandingen. Visp et egg. Hell blandingen og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 45-60 minutter.
◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et rektangel. Smør utover et godt lag med philadelphiaost, deretter strør du over kanel, sukrin og blåbær – hvor mye er helt opp til deg.
◊ Rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i passe tykke boller som legges i en godt smurt form. Ha litt avstand mellom bollene.
◊ Sett til etterheving, ca. 30 minutter.
◊ Stek på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 20–30 minutter. Legg gjerne aluminiumsfolie over de siste ti minuttene. Avkjøl på rist.
◊ Dryss på med litt melis når kaken er avkjølt. Eventuelt lag melisglasur.
God baking!
♥