Hei! Gårsdagens middag hjemme hos oss ble disse vaflene. Noen ganger bare frister det med noe av det søtere slaget. Valget sto mellom vafler og pannekaker, men vaflene vant loddtrekningen i går. Det ble litt sånn bruk-det-du-har-vafler. Jeg hadde noen plommer som skrek etter å bli spist opp, så da fikk de lov å være med i vaffelrøra. Men de kan fint byttes ut med eple, pære eller banan. Feel free til å eksperimentere liksom 🙂 Ikke hadde jeg kesam, slik som jeg pleier å bruke i vaffelrøra, men det funka krutt med cottage cheese også. Smelta cottage cheese gjorde vaflene crispy og gode – bare prøv!
Sunne vafler med cottage cheese og plommer
INGREDIENSER:
200 g havremel
100 g havregryn
40 g sukrin+
30 g proteinpulver med vaniljesmak (kan sløyfes)
1/2 ts salt, kanel & kardemomme
4 egg
250 g cottage cheese
200 g plommer (veid uten stein), evt. eplemos/revet eple
1/2 sitron, saften
5-6 steviadråper med aprikossmak, evt. vaniljesmak
2-3 dl vann
SLIK GJØR DU:
◊ Del plommene i to og fjern steinen. Ha de i en stavmikser og miks til du har en jevn blanding.
◊ Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha vann i røra til du får en passe konsistens. Så lar du den svelle i ca. 10 minutter før du setter i gang med stekinga. Jeg bruker litt ekte smør i vaffeljernet når jeg steker, dersom noen skulle lure på det..
Velbekomme alle matglade mennesker!
♥