Hei, og god mandag! Hvordan har dere det?
I går var det jo farsdag, så da feiret vi med scones til frokost. Fantastisk start på en søndag 😀 Det er svært lite som slår rykende fersk bakst – i hvertfall på matfronten.. Scones er superkjapt å tilberede, og disse er sunne, mettende, proteinrike og inneholder masse fiber. Bytt gjerne ut sjokoladen med frukt eller bær. Scones kan like fint spises til kvelds som til frokost, så lag gjerne disse i kveld 😉
Noen har kanskje lagt merke til at det kommer litt færre oppskrifter på bloggen min sammenlignet med tidligere. Det skyldes rett og slett det at jeg har startet å jobbe for Improving lives – i tillegg til jobben jeg har i SOS-barnebyer, så dagene blir fylt opp kan du si, men jeg skal prøve å sjonglere alt så godt jeg kan.
Improving lives tilbyr online medlemskap hvor du får hjelp med både trening og kosthold. Oppgaven min hos dem er å lage nye oppskrifter som kundene deres kan dra nytte av. Så dette er superspennende for meg som matblogger! 😀
Nok om meg, og over til oppskriften!
Scones med sjokolade og kokos
(8 biter)
INGREDIENSER:
200 g havremel
50 g potetmel
50 g sukrin gold
1 ss steviapulver, evt. mer sukrin
30 g kokosmasse
2 ts bakepulver
1-2 ts kaffepulver (Nescafé Espresso)
1/2 ts salt
70 g mørk sjokolade u/sukker
200 g mager kesam
3 eggehviter
1 ts vaniljeessens
SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
◊ Hakk opp sjokoladen og ha det i bollen med det tørre. Bland godt sammen.
◊ I en annen bolle blander du sammen mager kesam, eggehviter og vaniljeessens.
◊ Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bruk en gaffel til å blande det sammen. Form deigen til en ball og legg den på et stekebrett kledd med bakepapir. Trykk den nokså flat, ca 1 cm tykk. Skjær den i åtte deler.
◊ Stek på 210 grader i 15-20 minutter, eller til sconsene har blitt gyllenbrune.
◊ Server straks med et glass iskald melk.
Rask, enkel og superyummy frokost.
♥