Healthy chocolate cheesecake

Sunn, proteinrik sjokoladeostekake

Denne ostekaka er desidert min favoritt av de jeg har laget til nå. Sjokolade er farlig greier altså! Ostefyllet i denne kaka minner egentlig litt om sjokolademousse. Skikkelig nammis! Jeg sto nettopp ved kjøkkenbenken og mumset i meg som om jeg var helt utsulta. Startet ganske uskyldig med et stykke, men totalt ble det vel tre stykker mens jeg sto der. Flaks for meg at den er sunn. Skulle bare ha et stykke du liksom…

Det har visst blitt en del sunt søtt her på bloggen i det siste, men satser på at ingen har noe i mot det!

Og hvis det er noen som lurer på hvordan jeg får tid til all denne bakingen, så er det av den enkle grunn av at jeg er hjemme med den lille tuppa mi som ikke begynner i barnehagen før august… Så det så, men la oss nå ta en titt på sjokoladeostekaka som jeg selv ble veldig fornøyd med.

Healthy chocolate cheesecake

Healthy chocolate cheesecake

Healthy chocolate cheesecake

Healthy chocolate cheesecake

Healthy chocolate cheesecake
(24 cm springform)

INGREDIENSER:
Bunn:
100 g havregryn
100 g havremel, havregryn malt til mel
30 g mandler, finhakket med stavmikser
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
30 g sukrin
Et lite dryss kanel
200 g mager kesam
3-4 dråper vaniljestevia
2 ss sitronsaft
1 dl vann

Ostemasse:
1 boks mager kesam
200 g mager cottage cheese
120 g Philadelphia light (naturell)
5 dråper vaniljestevia (kan erstattes med vaniljeekstrakt)
50 g sukrinmelis (evt. sukrin/sukrin gold)
1,5 ss steviapulver
40 g sjokolade u/sukker (jeg brukte Cloetta mørk sjokolade)
15 g bakekakao
2 ts pulverkaffe (ta 1 ts om du ikke liker så godt kaffesmak)
5 ts gelatinpulver

Topping:
Sjokoladetopper (70 % kakao), kan sløyfes

SLIK GJØR DU:
Start med å lage bunnen

◊ Forvarm ovnen til 175 grader.

◊ Ha havregryn, havremel, mandler, sukrin, bakepulver, kanel og salt i en bolle. I en mindre bolle blander du de våte ingrediensene: mager kesam, vann, sitronsaft og steviadråper. Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bland godt.

◊ Ha bakepapir i bunnen på en form og ha blandingen oppi. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.

◊ Når bunnen er ferdig lar du den avkjøle seg mens du setter i gang med å lage selve ostekaken.

Ostemasse

◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens.

◊ Bland sammen cottage cheese, mager kesam, philadelphiaost, steviapulver, steviadråper og bakekakao i en stor bolle. Sett til side.

◊ Ha gelatinpulveret i en liten bolle og ha oppi 10 ss lunkent vann. Bland godt, og la det svelle i noen minutter.

◊ Smelt sjokoladen på lav varme i en liten kjele. Når sjokoladen er smeltet har du oppi kaffepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Den varme sjokoladen vil løse opp gelatinen. Rør godt.

◊ Hell sjokolade- og gelatinblandingen i den store bollen med osteblandingen – visp nokså kraftig mens du heller. Hell deretter blandingen over den forstekte bunnen.

◊ Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet – minimum 3 timer.

Jeg synes kaken smaker aller best dagen etter jeg har laget den, så dette er en kake du fint kan (bør) lage dagen i forveien. Håper den faller i smak 🙂

Healthy chocolate cheesecake

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*