Jeg elsker cottage cheese og jeg elsker ostekake. Ostekake laget av cottage cheese kan da umulig slå feil, sant?
Denne kaka kan jeg med glede fortelle deg består av et magert og proteinrikt fyll og en fiberrik bunn, så du må bare spise 1-2-3-4 stykker – jeg kommer ikke til å klandre deg! Kaka er sunn og bra for deg. Spis og kos deg med god samvittighet. Det har jeg gjort, og jeg innrømmer gjerne at jeg startet dagen med et (tre) stykke av denne godsaken. Helt lov! Den sto jo bare inni kjøleskapet og gliste til meg – ja, takk sa jeg. Ikke noe mer å tenke på..
Om du liker ostekake, liker å være sunn og vil unne deg selv noe godt i hverdagen anbefaler jeg absolutt denne ostekaka. Den kan nytes av både store og små 🙂
Sunn, proteinrik ostekake
(24 cm rund form)
INGREDIENSER:
Bunn:
100 g havregryn
100 g havremel, havregryn malt til mel
30 g mandler, finhakket med stavmikser
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
30 g sukrin
Et lite dryss kanel
200 g mager kesam
3-4 dråper vaniljestevia
2 ss sitronsaft
1 dl vann
Ostekake:
750 g mager cottage cheese
6-8 ss lønnesirup (kan erstattes med annen søtning som f.eks honning/sukker/sukrin)
3-4 dråper vaniljestevia (evt. 1 ts vaniljeekstrakt)
4-5 ts sitronsaft
Et lite dryss kanel
10 gelatinplater + 3 ss kokende varmt vann
Topping:
100 g blåbær
60 g store havregryn ristet i stekepanne med 2 ss sukrin, 1 ts peanøttsmør og litt salt
SLIK GJØR DU:
Start med å lage bunnen
◊ Forvarm ovnen til 175 grader.
◊ Ha havregryn, havremel, mandler, sukrin, bakepulver, kanel og salt i en bolle. I en mindre bolle blander du de våte ingrediensene: mager kesam, vann, sitronsaft og steviadråper. Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre. Bland godt.
◊ Ha bakepapir i bunnen på en form og ha blandingen oppi. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.
◊ Når bunnen er ferdig lar du den avkjøle seg mens du setter i gang med å lage selve ostekaken.
Ostekake
◊ Legg gelatinplatene i bløt i 10 minutter.
◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens.
◊ Ha i lønnesirup, vaniljedråper, sitronsaft og kanel i food prosessoren med cottage cheese. Smak til i forhold til søtning og sitronsaft. Kan hende du vil ha den søtere enn meg. Kjør i noen sekunder til alt er godt blandet.
◊ Klem ut det kalde vannet fra gelatinplatene. Deretter løser du dem opp i 3 ss kokende varmt vann. Visp til gelatinblandingen er klumpfri. Hvis du fortsatt har noen klumper etter dette har du bare gelatinblandingen 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen – da vil det bli 100% oppløst.
◊ Ha den oppløste gelatinblandingen i en stor bolle og tilsett cottage cheese-blandingen. Rør godt!
◊ Hell blandingen over den forstekte bunnen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Den bør stå i 3-4 timer før du begynner å skjære i den.
Topping
Hva du velger å toppe ostekaken med er valgfritt, men kan anbefale crunchy granola og blåbær – søtt, salt og syrlig. Nam!
◊ Granolaen lager du enkelt ved å blande havregryn og litt kanel i en bolle. Ha 2 ss sukrin i en varm stekepanne og la det smelte. Ha havregrynene i stekepannen og rør godt. Tilsett 1 ts peanøttsmør og rør til alt er godt blandet. La blandingen steke i noen minutter under omrøring. Ta av platen og avkjøl i stekepannen. Da blir havregrynene knasende gode.
◊ Før servering strør du over havregrynene og deretter blåbær. Sett deg ned i en godstol og nyt – gjerne både til frokost, lunsj, middag og kvelds 😉
Håper den så fristende ut!
Jeg bestiller denne til 17. mai frokosten:p