Dette var i grunn veldig raskt å slenge i sammen. Jeg hadde hjemmelaget müsli stående på kjøkkenbenken, så det var bare å mikse sammen ostemassen, fylle opp 3-4 glass og så smukk inn i kjøleskapet med dem.
Du må ikke på død og liv bruke hjemmelaget müsli. Kan kjøpe ferdig i butikken også, men ja, alle vet vel til nå at de inneholder unødvenig mye sukker, så skal ikke gnåle noe særlig mer om det. Et annet alternativ kan være å riste store havregryn, mandler, hasselnøtter, etc. med litt sukrin i en stekepanne. Det er lettvint og veldig godt.
Det mest åpenbare er kanskje å lage dette som en dessert, men det går faktisk an å spise det her til frokost, lunsj, mellommåltid eller kvelds. Opp til deg!
Håper det ser fristende ut!
Healthy lemon cheesecake topped with granola and blackberries
(3-4 porsjoner)
INGREDIENSER:
300 g mager cottage cheese
200 g Philadelphia naturell, 3% fett (kjøpt i Sverige)
1 liten sitron, saften
30 g sukrin
1 ss steviapulver
Et dryss kanel
4 ts gelatinpulver + 8 ss lunkent vann
Topping:
200 g bjørnebær (evt. jordbær/bringebær/blåbær)
2-3 ss sukrin
5-6 steviadråper med vaniljesmak
1/2 ss maisenna + litt vann
Hjemmelaget granola
SLIK GJØR DU:
◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens.
◊ Bland sammen cottage cheese, philadelphiaost, sitronjuice, sukrin, steviapulver og kanel i en bolle. Smak gjerne til i forhold til søtning – kanskje du er søtere enn meg 😛 Sett til side.
◊ Ha gelatinpulveret i en liten bolle og ha oppi 8 ss lunkent vann. Bland godt, og la det svelle i ca. 5 minutter. Sett bollen i mikrobølgeovnen og kjør på full effekt i 8-10 sekunder for å få gelatinen oppløst.
◊ Ha den oppløste gelatinen over i en stor bolle og tilsett litt og litt av ostemassen mens du rører.
◊ Hell over på glass og sett til avkjøling i kjøleskapet – minimum 2 timer.
◊ Ha bjørnebærene i en kjele og la det koke opp. Tilsett sukrin, steviadråper og maisennablanding og la det koke videre i ca. 1 minutt. Sett til avkjøling.
◊ Når ostekakene er klare, topp de med din favorittmüsli og litt bjørnebærsyltetøy.
Vær så god ♥