Healthy coconut cheesecake

Sunn, frisk kokosostekake med brownie fudge bunn

Altså, elsk på den kaka her! E L S K

En frisk, lett og ikke altfor søt kake med akkurat passe kokossmak. Her brukte jeg enkelt og greit den sunne brownie fudge kaka mi som bunn, og jeg syns det funket veldig bra. Jeg droppet bare valnøttene.

Er det forresten noen som begynner å bli lei alle ostekakene mine? I hope not! Jeg liker så godt det proteinrike fyllet, og jeg oppriktig gleder meg til å prøve ut nye kombinasjoner. Jeg håper det faller i smak hos flere enn meg!

Healthy coconut cheesecake

Healthy coconut cheesecake

Healthy coconut cheesecake

Healthy coconut cheesecake
(24 cm springform)

INGREDIENSER:
Bunn:
1 eple, finrevet
1 banan, godt moden
100 g havremel, malt havregryn
60 g fibra fullkornshvetemel
30 g bakekakao
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g sukrin
10 g steviapulver
100 g mager kesam
2 egg
5 dråper vaniljestevia (evt. 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts sitronsaft

Fyll:
300 g mager cottage cheese
1 boks mager kesam
1 boks kokosmelk, lett
2-3 ss akasiehonning
1-1,5 ss steviapulver
1 ss kokosessens (jeg brukte denne)
1 sitron, saften
En klype salt
10 gelatinplater

Topping:
Kokosmasse

SLIK GJØR DU:
Start med å lage kakebunnen

◊ Mos bananen og riv et eple i en stor bolle. Ha de tørre ingrediensene oppi bollen, og bland godt. Ha deretter oppi mager kesam, egg, vaniljestevia og sitronsaft. Bruk gjerne en håndmikser her, slik at du får blandet det ordentlig godt sammen.

◊ Ha røren i en 24 cm springform. Dekk bunnen av formen med bakepapir, smør veggene og hell i røra.

◊ Stek i ca. 15-20 minutter midt i ovnen på 175 grader.

◊ La bunnen avkjøle seg mens du setter i gang med å lage fyllet.

Fyllet

◊ Legg gelatinplatene i bløt i 10 minutter.

◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens.

◊ Bland sammen cottage cheese, mager kesam, akasiehonning, steviapulver, kokosessens, saften av en sitron og salt i en stor bolle. Rør til sist forsiktig inn kokosmelken. Smak til i forhold til søtning.

◊ Klem ut det kalde vannet fra gelatinplatene. Deretter løser du dem opp i 3 ss kokende varmt vann. Visp til gelatinblandingen er klumpfri. Hvis du fortsatt har noen klumper etter dette har du bare gelatinblandingen 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen – da vil det bli helt oppløst.

◊ Ha den oppløste gelatinblandingen i den store bollen med kokos- og ostemassen. Rør godt! Sett bollen kaldt i ca. 20 minutter for at massen skal tykne litt. Det er ikke krise om du ikke gjør dette – fyllet vil bare være veldig flytende.

◊ Hell blandingen over den forstekte bunnen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet. Den bør minimum stå i 3-4 timer før du begynner å skjære i den.

◊ Strø over litt kokos før servering, eventuelt litt revet sjokolade – Nam!

Lag gjerne kaka dagen i forveien. Jeg synes smakene får satt seg bedre om den får stå natten over 🙂

Healthy coconut cheesecake

Håper den smaker!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*