Inneholder adlinks
Hei, hallo!
Har du lyst å prøve deg på en sunn pepperkakevariant i år? Disse er testet av både liten og stor her hjemme. Faktisk så kvalitetstestet av det snart er tomt. Heh 🙂
Bare ha i bakhodet at de ikke er helt lik i konsistensen som tradisjonelle pepperkaker, disse er jo grove. Smaken er det likevel ingenting å si noe på. Smaker alldeles nammis!
Sukkerfrie, grove pepperkaker
(ca. 3 brett med pepperkaker)
INGREDIENSER:
250 g havremel
100 g mandler, malt til mel
1 ss kakao
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts nellik
1/4 ts sort pepper
1/4 ts allehånde
100 g meierismør
60 g sukrin+
40 g sukrinmelis
50 kesam original
1 egg
ca. 10 dråper Steviosa med vanilje
0,5 dl vann
SLIK GJØR DU:
Ha det tørre, unntatt sukrin+ og sukrinmelis, i en bolle og bland det godt sammen.
Pisk romtemperert smør, sukrin+, sukrinmelis og kesam i en stor bolle. Ha oppi egg, steviadråper og vann, og pisk videre.
Tilsett litt og litt av den tørre blandingen oppi bollen med det våte. Bland det godt sammen.
Sett deigen kjølig i ca. 2 timer, slik at den får satt seg.
Ta deigen ut av kjøleskapet. Strø litt potetmel på benken og på kjevla, slik at deigen ikke setter seg fast. Del deigen i to. Kjevl den ut, og stikk ut figurer med pepperkakeformer. Legg på et stekebrett med bakepapir.
Stek på 175 grader, varmluft, i 10-15 minutter, eller til de har blitt gylne.
Avkjøles fullstendig på rist før du har de over i en kakeboks.
– Karoline –