Her kommer et middagstips til i kveld, dere. Fiskegryte med garam masala, sei og poteter. Høres ikke det fristende ut på en fredagskveld? Skal jeg si min mening, så blir det nei.. Jeg spiser ikke fisk på fredag med mindre det er sushi. Det er kanskje litt dumt, men jeg forbinder bare ikke fisk med kos. Kanskje det har noe med at det bare er for sunt, og at jeg ikke har så lyst til å være så sunn en fredagskveld? For det har ikke noe med smaken å gjøre. Jeg synes fisk er supergodt. Men hva med søndag da dere? Inviter foreldre eller besteforeldre på fiskegryte. Det synes hvert fall jeg høres ut som en god idé 🙂
Gryta er litt spicy, men ikke så mye at du svir av deg tunga. Dersom du er litt var på chili kan du fint droppe det.
Igjen, ikke la deg skremme av ingredienslista – det er ingen vanskelig eller tidkrevende rett. Det er en enkel, sunn og proteinrik rett med masse god smak. Selv mini likte denne. Jeg fjernet bare de synlige chilibitene, så hun ikke skulle få sjokk og au på tunga.
Fiskegryte med garam masala, sei og poteter
(3-4 porsjoner)
INGREDIENSER:
600 g poteter
620 g sei (jeg brukte den du finner i frysedisken)
1 løk
1 chili (kan sløyfes om du ikke ønsker gryta så hot)
2 tomater
1-2 never frossen blomkål
1/2 terning grønnsaksbuljong
2,5 dl vann
3-4 ss tomatpuré
2 ts garam masala
1 ts malt ingefær
Frisk basilikum
Marinade:
3 fedd hvitløk, presset
2 ts garam masala
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts salt
2 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss extra virgin olivenolje
SLIK GJØR DU:
◊ Rør sammen presset hvitløk, garam masala, chilipulver, gurkemeie og salt i en liten bolle. Rør inn sitronsaft, vann og olje.
◊ Ha marinaden over den frosne fisken. La fisken tine på benken mens du tilbereder resten.
◊ Skjær løk og chili i biter, og ha det i en stor gryte på middels varme. Ha over garam masala og ingefær. Bland godt.
◊ Skrell potetene, skjær dem i 2 cm biter, og ha de i gryta. Bland potetbitene godt med resten.
◊ Bland ut en 1/2 terning grønnsaksbuljong med 2,5 dl glovarmt vann, og ha det i gryta. Rør godt. Legg på lokk og la det koke i ca. 15 minutter.
◊ Skjær fisk og tomater i biter. Tilsett fisken, tomatene og blomkålen ca. 5 minutter før potetene er ferdigkokt.
◊ La retten trekke ved svak varme til alt er kokt og skikkelig gjennomvarmt, ca. 5 minutter. Når retten er ferdig kokt, rør inn rikelig med frisk basilikum. Smak til med salt og krydder.
◊ Server gjerne med en klatt mager kesam. Nanbrød vil også være godt ved siden.
Håper du synes det ser fristende ut!