Sukkerfri sjokoladegranola med havre, bokhvete & mandler

Hei, dere!

Nå ligger jeg med en liten babygutt på brystet som nekter å sove noe annet sted. Baby og pc på fanget er ikke superlett å kombinere, men jeg får vel bare innse at det meste tar lengre tid med en liten baby i hus.

Uansett, denne granolaen har jeg stående på benken nå. Jeg er avhengig av alltid å ha litt granola tilgjengelig. Er så deilig og lettvint å slenge over skåla med cottage cheese/yogurt. Og med en baby i hus er i det i hvert fall lurt å gjøre det lettvint for seg selv. Hvis ikke risikerer du å ikke få i deg noe mat før far kommer hjem og kan hjelpe til.

Sjokogranola

Sjokogranola

Sjokoladegranola med havre, bokhvete & mandler
(ca. 8 porsjoner)

INGREDIENSER:
200 g hel bokhvete
100 g store havregryn
100 g mandler, grovhakket
1/2 ts maldonsalt
1 ss (20 g) kokosolje
2 ss bakekakao
20 g sukrin+
30 g sukrin gold
1 ts vaniljeessens

SLIK GJØR DU:
Skyll bokhveten i glovarmt vann, deretter kaldt vann. Sett til side, slik at det meste av vannet får rent av seg.

Ha havregryn, mandler og salt i en stor bolle. Ha oppi bokhveten og rør godt.

Smelt kokosolje i en liten kjele. Ha oppi bakekakao, sukrin og vaniljeessens. Bland det godt sammen. Ha det våte oppi bollen med det tørre. Rør godt.

Spre blandingen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Strø over 2 ss med sukrin gold.

Stek på 180 grader i ca. 30 minutter. Vend på blandingen hvert tiende minutt. Slå av stekeovnen og la granolaen bli i ovnen til den er avkjølt. Ha granolaen over på en lufttett beholder.

Sjokogranola

Karoline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*