Saftig, sukkerfri sjokoladekake

God søndag!

På fredag fikk jeg plutselig så lyst på sjokoladekake, så da hev jeg meg rundt og lagde en. Sånt kan man få tid til når man er i permisjon og babyen faktisk tar seg en lengre blund. Så i helga har jeg kost meg med masse sjokoladekake. Eller, egentlig sjokolade generelt. Jada, jada. Er det helg, så er det lov. På mandag skal jeg spise smoothie igjen.

Uansett, la oss se på sjoko-kaka 🙂 Kanskje noe å slenge i sammen til søndagskaffen?

sjokoladekake-3

sjokoladekake-2

Saftig, sukkerfri sjokoladekake
(24 cm springform)

INGREDIENSER:
100 g havremel/malte havregryn
100 g kikertemel (evt. mer havremel eller annet mel)
50 g potetmel
40 g kakaopulver
20 g fiberfin
60 g sukrin+
20 g Steviosa sukker, evt. 100 g sukrin gold
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 egg
50 g meierismør, smeltet
1 dl havrefløte, evt. annen fløte
2 dl vann
1/2 sitron, saften

Glasur og pynt:
1 boks Philadelphia med sjokolade, evt. nugatti zero eller annen glasur
Mørk sjokolade, hakket
Sølvkuler

SLIK GJØR DU:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og bland godt.

Tilsett egg, smeltet smør, fløte, vann og sitronsaft, og miks til du har en klumpfri røre.

Ha røren over i en smurt form. Stek på 175 grader i 20-30 minutter. Følg med underveis. Steketiden varierer stort sett alltid litt fra ovn til ovn.

La kaken avkjøle seg før du har på glasur og pynt.

Obs! Obs! Kakerøra smaker ikke noe særlig godt – det er kikertemelet sin skyld, men lover kaka smaker godt når den er stekt altså 😉

sjokoladekake-4

sjokoladekake-6

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*