Healthy raspberry cake

Saftig bringebærkake uten sukker

Hallo i luken!

Liker du at ting går fort på kjøkkenet? Da er definitivt denne kaka din venn. Jeg ble nesten litt forfjamset over hvor fort det gikk og hvor fantastisk godt resultatet ble. Alt må tydeligvis ikke være så komplisert for å smake godt. Denne sunne bringebærkaka tar deg knappe 10 minutter å slenge sammen – jeg liker’e! Du kan jo faktisk lage den hver dag til ettermiddagskaffen om du vil 😛

All æren går til flinke Linda Stuhaug! Jeg ble inspirert av den oppskriften her 🙂

Healthy, sugarfree raspberry cake

Raspberry cake

Healthy, sugarfree raspberry cake

INGREDIENSER:
160 g havremel
60 g sukrin
1 ss steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/4 ts salt
2 egg
200 g mager kesam
10 steviadråper m/vaniljesmak
1 dl vann
Bringebær

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alt det tørre i en bolle.

◊ Skill eggene. Ha eggeplommer, mager kesam, steviadråper og vann oppi bollen med det tørre. Bland det godt sammen med en håndmikser. Stivpisk eggehvitene og fold dem forsiktig inn i røra.

◊ Ha røren over i en form.
Jeg dekker som regel bunnen med bakepapir og sprayer sidene med Pam Spray. Hjerteformen jeg har brukt er noe mindre enn en 24 cm springform, så da har du en liten pekepinn på størrelsen.

◊ Trykk til slutt bringebærene nedi røra – jeg brukte frosne.

◊ Stek på 175 grader i 30-35 minutter.
Følg med underveis – steketiden varierer jo alltid litt fra ovn til ovn.

Jeg spiste kaken uten noe som helst ved siden av, men ser for meg at det ville vært innmari godt med et lunkent kakestykke med en kule vaniljeis ved siden av. Neste gang!

Ha en saftig fornøyelse med god samvittighet!

Healthy, sugarfree raspberry cake

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*