Hei!
Dette spiste vi til middag i dag – nam! Jeg elsker matretter hvor jeg kan putte alt i en form, smukk inn i stekeovnen, så vips, ferdig.
Å lage quiche krever egentlig veldig lite av deg. Det kan virke som masse arbeid å lage pai, men jeg lover deg at det ikke tar lang tid. I hvert fall ikke om du bruker røkelaks, for det slipper du å steke på forhånd. Det som tar litt tid med pai er stekingen, men da kan du jo gjøre noe annet gøy i mellomtiden 🙂
Her har vi altså en pai fylt med masse proteiner og sunt fett. I tillegg er bunnen så grov som du kan få den, så det er ingen grunn til bekymring. Dette er sunn og god middag som kan nytes av hele familien.
Smoked salmon & green beans quiche
(4-5 porsjoner)
INGREDIENSER:
Paibunn:
5 dl havremel
1 dl fibra fullkornshvetemel
1/2 ts salt
1 egg
3 eggehviter
ca. 1 dl vann
Fyll:
200-300 g røkelaks (eller vanlig laks)
ca. 100 g aspargesbønner, frosne eller ferske
1 stilk stangselleri
1/2 løk
4 egg
2 eggehviter
3 dl ekstra lett melk
1/2 ts salt
1/2 ts dill
1/2 ts pepper
Philadelphiaost naturell light, bruk gjerne noe annet enn naturell
ca. 100 g revet ost
SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med paideigen. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha oppi egg, eggehviter og vann. Bland det godt sammen, kjevl deigen ut og ha i en smurt (pai)form. Jeg valgte å bruke en 24 cm springform her. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel før den forstekes uten fyll på 200 grader i ca. 10 minutter.
◊ I mellomtiden kan du kutte opp løk og stangselleri.
◊ Smør et godt lag med Philadelphiaost i den forstekte bunnen. Legg over et lag med røkelaks og ha deretter over grønne bønner, løk og stangselleri. Strø til sist over osten.
◊ Bland sammen egg, eggehviter, melk, dill, salt og pepper og hell det i formen sammen med det andre.
◊ Stek på 200 grader i 30-40 minutter, til den er gyllen og fast.
◊ Server gjerne paien med litt frisk salat og en skvis sitron.
♥