Hei, og god fredag! Quesadilla på en fredag er vel midt i blinken? Dette kan jeg trygt anbefale som deilig kosemat! Det er i alle fall et veldig godt alternativ til Peppes pizza 😛 Ikke er det vanskelig å lage heller, så skyndt deg hjem, stek kjøttdeig og sleng i sammen dette her. Dette er mat som garantert vil falle i smak hos både store og små.
Dere har kanskje sett at jeg har byttet nettadresse? Jeg hadde egentlig en litt annen tanke med bloggen til å begynne med, men siden jeg synes det er artigst med matlaging og bloggen dermed har blitt en matblogg, synes jeg ikke mumfulness.com var noe særlig tess. Så nå er det karolinemarberg.no 🙂 Ellers er bloggen som vanlig.
Nå over til quesadillaen igjen..
Quesadilla med kylling- og kalkunkjøttdeig og cottage cheese
(ca. 3 porsjoner)
INGREDIENSER:
400 g kylling- og kalkunkjøttdeig
1/2 løk
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
2 stilker vårløk
1 liten boks hermetisk sjampinjong
1 pk. tacokrydder, evt. hjemmelaget (se nedenfor)
1,5 dl vann
1 pk. fullkornstortilla, evt. potetlomper
1 boks mager cottage cheese
Lettost, revet
Tacokrydder:
1 ts spisskummen
1 ts paprika
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts oregano
1/2 ts salt
1/2 ts chiliflak
1/2 ts malt koriander
1/4 ts chilipulver
1/4 ts pepper
Et knivsodd røkt paprikapulver
SLIK GJØR DU:
◊ Bland sammen krydderblandingen i en liten bolle. Sett til side.
◊ Kutt opp grønnsakene, og ha det i stekepanna. Stek i 2-3 minutter. Skyv grønnsakene til side og ha kjøttdeigen i stekepannen. Fortsett å steke til alt er gjennomstekt. Dryss over krydderet, rør det godt inn og ha over vann. La det koke til alt vannet er borte. Ha kjøttdeigblandingen over i en bolle og rengjør stekepannen.
◊ Sett plata på medium til høy varme og legg en tortillalefse oppi stekepanna. Smør ca. 2 teskjeer med tacosaus på halve lefsa. Ha deretter over kjøttdeigblandingen, cottage cheese og litt revet ost, fortsatt bare på den ene halvsiden. Brett siden uten fyll over den delen med fyll. Trykk den litt sammen med stekespaden. La quesadillaen ligge i pannen til den har fått litt farge og osten er smeltet.
◊ Plasser gjerne de ferdigstekte quesadillaene i ovnen på 100 grader for å holde de varme mens du tilbereder resten.
◊ Server med grønn salat, tacosaus, kesam og guacomole.
Håper det frister 🙂
♥