Her har du en rask og enkel hjemmelaget frokostblanding som jeg spesielt tror vil falle i smak hos de minste. Uten sukker og med masse fiber. Server med melk, yoghurt/kesam og frukt, så har du en aller tiders frokost. Det er også lov å ta seg en håndfull nå og da – supergodt som snacks!
Jeg synes i utgangspunktet ikke at puffet hvete smaker noe spesielt godt, men litt sjokolade kan virkelig gjøre underverker. Frokosten min består som oftest av havregryn i en eller annen form, men litt variasjon skader ikke, så jeg vinker denne frokostblandingen velkommen jeg altså 🙂
Puffet hvete med sjokolade- og peanøttrekk
INGREDIENSER:
100 g puffet fullkornshvete
30 g sjokolade uten sukker (evt. 2-3 ss bakekakao)
15 g ekte smør
4 ss ekstra lett melk
3 ss lønnesirup, smak til
2-3 ts peanøttmel (kan sløyfes eller erstattes med peanøttsmør)
1 ts vaniljeekstrakt
En klype salt og kanel
SLIK GJØR DU:
◊ Ha puffet hvete i en stor bolle.
◊ Ha sjokolade og smør i en liten kjele og smelt det på svak varme. Når sjokoladen og smøret er smeltet rører du inn lønnesirup, melk, peanøttmel, vaniljeekstrakt, salt og kanel.
◊ Hell sjokoladeblandingen i bollen med puffet hvete og bland godt.
◊ Strø blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir.
◊ Sett brettet i ovnen på 80 grader i 20-30 minutter.
◊ Slå av stekeovnen, sett døra på gløtt og la blandingen stå der til ovnen er kald og frokostblandingen er helt avkjølt. Ha det over i en lufttett beholder.
Håper det smaker!