Heisann!
Her om dagen laget jeg en litt annerledes middag. Fikk plutselig for meg at jeg skulle lage proteinbrød med ost og skinke. Og vet du, det ble så fantastisk godt! Noe så simpelt som et brød, med ost og skinke. Du må love meg å prøve dette. Jeg er helfrelst 🙂 Samboeren digget det også. Mumset i seg skive etter skive, blid og fornøyd. Jeg spiste akkurat siste rest av brødet, og det smakte faktisk nesten like godt nå som for tre dager siden. Det høres kanskje litt rart ut med brød til middag, men det funker det også. Med en deilig salat ved siden av, selvfølgelig.
Brødet kan like gjerne spises til frokost, lunsj eller kvelds altså.
Proteinbrød med ost & skinke
(et brød)
INGREDIENSER:
300 g lettkokte havregryn, malt til mel i blender/stavmikser
400 g mager kesam (evt. cottage cheese)
4 egg
2 ts bakepulver
1 ts tørket timian
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
200 g kyllingskinke, skjært i biter
90-100 g parmesan, revet
SLIK GJØR DU:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Ha alle ingrediensene (unntatt en liten neve parmesan) i en bolle og bland det godt sammen. Ha deigen over i en brødform kledd med bakepapir. Strø over resten av parmesanosten og litt tørket timian. Stek brødet først i 30 minutter. Ta det ut av formen og la det steke videre i ca. 10 minutter til. Avkjøl brødet noe før du begynner å skjære i det. Server en salat ved siden av.
Brødet smaker godt både varmt og kaldt 🙂 Restene er ypperlig lunsjmat!
– Karoline –