Peanøttbarer

Peanøttbarer

Hei, hei, halloooo! Hvordan har DU det?

Nå er det sannelig lenge siden jeg har publisert noe på denne bloggen, men jeg har mange oppskrifter i bukselommen, så fremover har jeg et lite håp om å få lagt ut samtlige.

Først ut er disse digge peanøttbarene. Jeg mener, bare se på disse da? Yummy, right? <3 Er du en like stor sjokolade- og peanøttelsker som meg, så er jeg rimelig sikker på at du vil like denne oppskriften.

Yummy peanøttbarer

Porsjoner

ca. 24 stk.

Tilberedningstid

ca. 30 min. + avkjøling

Ingredienser

  • Lag 1
  • 250 g salte peanøtter

  • 0,75 dl sukrinsirup gold

  • ¼ ts steviapulver (ev. 25 g sukrin gold)

  • 50 g smør, smeltet

  • Lag 2
  • 200 g peanøttsmør (type smooth)

  • 200 g kaldpresset kokosolje

  • 1 dl sukrinsirup gold

  • 100 g sukrin gold

  • 1 dl salte peanøtter

  • ½ ts ekte vaniljepulver

  • Lag 3
  • 200 g mørk sjokolade (minst 70% kakao)

  • 50 g salte peanøtter

SLIK GJØR DU

  • Lag 1: Ha peanøttene i en foodprosessor og kjør finhakket. Smelt smør. Bland sammen alle ingrediensene og ha i en form (ca. 20 cm x 20 cm) kledd med bakepapir. Sett kaldt mens du tilbereder lag 2.
  • Lag 2: Ha peanøttsmør, kokosolje, sukrinsirup og sukrin gold og i en kjele. Kok opp under omrøring og la småkoke ca. 1 minutt, til sukrinen har løst seg opp. La blandingen avkjøle seg noe før du fordeler den over lag 1. Sett formen kaldt til lag 2 har stivnet. Hvis du ønsker det skal gå raskt, setter du den 30 minutter i fryseren.
  • Lag 3: Smelt sjokoladen i en kjele på lav varme eller over vannbad. Fordel over lag 2 og topp med peanøtter. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet, ca. 30 minutter.
  • Del opp i små ruter og oppbevar i kjøleskapet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*