Hei, hei, halloooo! Hvordan har DU det?
Nå er det sannelig lenge siden jeg har publisert noe på denne bloggen, men jeg har mange oppskrifter i bukselommen, så fremover har jeg et lite håp om å få lagt ut samtlige.
Først ut er disse digge peanøttbarene. Jeg mener, bare se på disse da? Yummy, right? <3 Er du en like stor sjokolade- og peanøttelsker som meg, så er jeg rimelig sikker på at du vil like denne oppskriften.
ca. 24 stk.
ca. 30 min. + avkjøling
Ingredienser
- Lag 1
250 g salte peanøtter
0,75 dl sukrinsirup gold
¼ ts steviapulver (ev. 25 g sukrin gold)
50 g smør, smeltet
- Lag 2
200 g peanøttsmør (type smooth)
200 g kaldpresset kokosolje
1 dl sukrinsirup gold
100 g sukrin gold
1 dl salte peanøtter
½ ts ekte vaniljepulver
- Lag 3
200 g mørk sjokolade (minst 70% kakao)
50 g salte peanøtter
SLIK GJØR DU
- Lag 1: Ha peanøttene i en foodprosessor og kjør finhakket. Smelt smør. Bland sammen alle ingrediensene og ha i en form (ca. 20 cm x 20 cm) kledd med bakepapir. Sett kaldt mens du tilbereder lag 2.
- Lag 2: Ha peanøttsmør, kokosolje, sukrinsirup og sukrin gold og i en kjele. Kok opp under omrøring og la småkoke ca. 1 minutt, til sukrinen har løst seg opp. La blandingen avkjøle seg noe før du fordeler den over lag 1. Sett formen kaldt til lag 2 har stivnet. Hvis du ønsker det skal gå raskt, setter du den 30 minutter i fryseren.
- Lag 3: Smelt sjokoladen i en kjele på lav varme eller over vannbad. Fordel over lag 2 og topp med peanøtter. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet, ca. 30 minutter.
- Del opp i små ruter og oppbevar i kjøleskapet.