Hei! Her kommer dagens middagstips fra meg 🙂
Pai er noe av det beste jeg vet, og jeg liker så godt at det kan varieres i det uendelige. Denne gangen prøvde jeg meg på en ny paibunn bestående av kålrot og havremel, og det ble megagodt! Du burde prøve det du også. Jeg lurer litt på om jeg skal prøve ut en pizzabunn med kålrot også – stay tuned 😉 Hva du velger å fylle paien med kan være opp til deg, eller så må du veldig gjerne gjøre akkurat som meg.
Ja, også er det en ting jeg har tenkt på å si til dere. Jeg tar gladelig imot ønsker! Har du en rett du ønsker at jeg skal lage en sunn variant av, så fyr løs!
Pai med kylling og kålrotbunn
(26 cm paiform)
Paibunn:
350 g kålrot
200 g havremel
20 g fibra fullkornshvetemel, evt mer havremel
ca. 1 dl vann (gjerne vannet du kokte kålroten i)
1 klype salt
Fyll:
500-600 g kyllingfilet, skjært i biter
Krydder (jeg brukte salt, pepper, løkpulver, hvitløkspulver & paprika)
1/2 løk
2 ss balsamico
1 ss soyasaus
1 ts dijonsennep (kan sløyfes)
1/2 glass grillet rød paprika i lake, evt. frisk paprika
Philadelphiaost naturell, light
Rød curry paste (kan også bruke pesto)
Topping:
Cottage cheese
Lettost
1 rød chili
SLIK GJØR DU:
◊ Kok kålroten mør. Ha den i en stavmikser og kjør til du har en puré. Bland sammen kålrotpuré, havremel, fullkornshvetemel, salt og vann. Ta litt og litt vann – er ikke sikkert du trenger så mye som 1 desiliter.
◊ Ha deigen i en smurt paiform. Prikk bunnen godt med en gaffel før den forstekes uten fyll på 210 grader i 10-15 minutter.
Et lite tips er å lage ferdig paibunnen kvelden i forveien. Dekk den forstekte bunnen med litt aluminiumsfolie når den er avkjølt og la den stå på benken til neste dag.
◊ Stek kyllingfilet med litt krydder. Kutt opp løk og ha det oppi stekepannen sammen med kyllingen. Stek i 2-3 minutter til. Ha deretter oppi balsamico, soyasaus og dijonsennep. Bland alt godt sammen og la det putre på svak varme i noen minutter, eller til væsken er fordampet.
◊ Skjær hermetisk paprika i biter og bland sammen med kyllingen.
◊ Smør først et tynt lag med curry paste, så et lag med philadelphiaost i den forstekte bunnen. Ha over kyllingblandingen. Strø deretter over litt cottage cheese, lettost og til sist noen ringer med chili.
◊ Stek på 210 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen.
◊ Server gjerne en salat ved siden av.
Håper det frister!
♥