caramel overnight oats

Overnight oats (kjøleskapsgrøt) toppet med karamellsaus

Hei på deg! Jeg driver fortsatt med denne kjøleskapsgrøten jeg..

Forrige uke la jeg ut en oppskrift på smoothie med karamellsaus, og i går fikk jeg for meg at jeg måtte prøve denne sausen i en kjøleskapsgrøt også. Den dugde like bra der den altså 🙂 Bare prøv!

caramel overnight oats

caramel overnight oats

Overnight oats (kjøleskapsgrøt) toppet med karamellsaus
(ca. 2 porsjoner)

INGREDIENSER:
120 g lettkokte havregryn
40 g proteinpulver med vaniljesmak (evt. mager kesam + søtning)
30 g linfrø
1 ts vaniljeessens
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
Et par klyper havsalt
2 dl vann/melk/kokosmelk

Karamellsaus finner du her

SLIK GJØR DU:
◊ Bland alle ingrediensene til kjøleskapsgrøten i en bolle. Dekk bollen med plastfolie eller bruk en boks med tilhørende lokk. Sett bollen/boksen kaldt og la stå natten over.

◊ Legg også dadlene i bløt kvelden i forveien.

◊ Når morgenen kommer tar du ut kjøleskapsgrøten og dadlene. Ha dadler, steviadråper, salt, kokosmelk og litt vann i en stavmikser. Kjør til du får en glatt og fin masse. Tilpass konsistensen med vann. Karamellsausen bør være tyktflytende.

 ◊ Ha kjøleskapsgrøten over i en bolle/glass og topp med karamellsaus, eventuelt bland det godt sammen.

caramel overnight oats

Håper det faller i smak!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*