Hei på deg! Jeg driver fortsatt med denne kjøleskapsgrøten jeg..
Forrige uke la jeg ut en oppskrift på smoothie med karamellsaus, og i går fikk jeg for meg at jeg måtte prøve denne sausen i en kjøleskapsgrøt også. Den dugde like bra der den altså 🙂 Bare prøv!
Overnight oats (kjøleskapsgrøt) toppet med karamellsaus
(ca. 2 porsjoner)
INGREDIENSER:
120 g lettkokte havregryn
40 g proteinpulver med vaniljesmak (evt. mager kesam + søtning)
30 g linfrø
1 ts vaniljeessens
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
Et par klyper havsalt
2 dl vann/melk/kokosmelk
Karamellsaus finner du her
SLIK GJØR DU:
◊ Bland alle ingrediensene til kjøleskapsgrøten i en bolle. Dekk bollen med plastfolie eller bruk en boks med tilhørende lokk. Sett bollen/boksen kaldt og la stå natten over.
◊ Legg også dadlene i bløt kvelden i forveien.
◊ Når morgenen kommer tar du ut kjøleskapsgrøten og dadlene. Ha dadler, steviadråper, salt, kokosmelk og litt vann i en stavmikser. Kjør til du får en glatt og fin masse. Tilpass konsistensen med vann. Karamellsausen bør være tyktflytende.
◊ Ha kjøleskapsgrøten over i en bolle/glass og topp med karamellsaus, eventuelt bland det godt sammen.
Håper det faller i smak!
♥