Tjoho, for en helg! Jeg har stått oppunder taklistene med nesa i maling hele helga, men jeg har prøvd å være litt på kjøkkenet for å lage ordentlig mat til dere også 🙂 Jeg har bakt både knekkebrød, brød og scones – oppskrifter kommer etterhvert!
Men først, hva med å prøve litt grønnsaker i grøten? Jeg har, som du ser, testet med litt gulrot. Den første skjea jeg dyttet inn i munnen med grøt var litt rar, måtte plutselig tygge litt mer på grunn av gulrøttene, men så ble det bare bedre og bedre. En veldig grei måte å få litt mer grønnsaker inn i måltidet på, og ikke minst variere kjøleskapsgrøten 🙂
Overnight oats (kjøleskapsgrøt) med gulrot og kokos
(2 porsjoner)
INGREDIENSER:
120 g havregryn, lettkokte
20 g kokosmasse
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1 knivsodd muskatnøtt
1 klype maldonsalt
80-100 g gulrot, finrevet
150 g mager kesam/gresk yoghurt
Litt søtning (steviadråper, steviapulver, sukrin, etc.)
ca. 2 dl vann/melk/kokosmelk
Topping:
Hjemmelaget müsli (valgfritt)
SLIK GJØR DU:
◊ Vask, skrell og finrasp gulrøttene. Bland deretter alle ingrediensene til kjøleskapsgrøten i en bolle. Dekk bollen med plastfolie eller bruk en boks med tilhørende lokk. Sett bollen/boksen kaldt og la stå natten over.
◊ Når morgenen kommer tar du ut kjøleskapsgrøten og topper for eksempel med litt hjemmelaget müsli.
God frokost!
♥