Som jeg tidligere har nevnt er jeg glad i smakssterk mat, spesielt til middag. I det marokkanske kjøkken benyttes en del krydder som ikke er så vanlig å bruke i norsk mat. Slik som for eksempel spisskummen, kanel, ingefær, nellik, fennikel.. for å nevne noe. Disse krydderne gir en annerledes og spennende smak på maten. De bruker også en del tørket frukt i, så det tenkte jeg å eksperimentere med neste gang.
Moroccan meatballs (4-6 porsjoner)
INGREDIENSER:
Marokkanske kjøttboller:
600-700 g karbonadedeig
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts salt
1 ss paprikapulver
1 ss spisskummen
1/2 ts malt koriander
2 ss persille
1/2 ts kanel
Et lite dryss ingefær
Tomatsaus:
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 tomat
2 bokser hakkede tomater
2 dl vann
2 ts spisskummen
2 ss paprika
1 ts salt
1 ts sambal oelek (kan erstattes med chiliflak)
1/2 ss sukrin
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
I en bolle blander du karbonadedeig, løk og hvitløk. Tilsett krydder og urter, og bland godt med hendene. Hvis du har tid, la kjøttblandingen stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Da setter smakene seg bedre, men det er ikke et must. Form til små kjøttboller.
Stek kjøttbollene i en gryte på medium til høy varme. De skal kun brunes, så det går fort. Ha de over på et fat.
Når alle kjøttbollene er stekt bruker du den samme gryta til å lage tomatsausen. Ha først i løk og hvitløk i gryta. Stek i ca. to minutter. Ha i paprika, og stek et par minutter til. Deretter har du i en tomat og krydderet. Rør godt. Til sist har du i hakkede tomater.
Ha kjøttbollene i gryta med tomatsausen og la det koke under lokk i 10-15 minutter.
Jeg brukte restene fra bulgursalaten jeg lagde dagen før (kaster ikke mat her i huset), men jeg tror det vil være like godt med ris eller couscous.
Ble du litt nysgjerrig? Håper det smaker!