Hei!
Er det noen som har planer om å bake i helgen? Hvis du har det burde du gi disse myke, gode hornene en sjanse. Dette er superNAM! Jeg lover at enhver gjest/familiemedlem vil glise stort ved hver jafs 😉
Nei, nei.. så er ikke hornene helt sukkerfri, men litt sukker nå og da er ikke farlig. Jeg er i alle fall ikke redd for det 😛 Men dersom du er motstander av å bruke sukker kan du erstatte det med annen søtning – f.eks. sukrin, sukrinmelis eller honning.
Supergode vaniljehorn
(16 stk. søte, små horn)
INGREDIENSER:
ca. 4 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 dl sukrin
1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
50 g ekte smør
2 små egg
0,5 dl melk
Fyll:
60 g Philadelphia naturell, light (evt. ekte smør)
1 ss vaniljesukker
Pynt:
1 egg til pensling
Vaniljesukker, siktes
SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til fingervarmt. Visp eggene. Hell smør- og melkeblanding og eggene i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i ca. 60 minutter.
◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel. Del deigen i 16 trekanter.
◊ Bland sammen fyllet. Legg en liten klatt på trekantene og rull sammen mot snippen. Legg hornene på et stekebrett kledd med bakepapir.
◊ La hornene etterheve tildekket i 20-30 minutter.
◊ Forvarm stekeovnen til 240 grader.
◊ Pensle hornene med sammenpisket egg og stek midt i ovnen i 6-8 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge.
◊ Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.
Spis og vær glad!
♥