Hei på dere! Her om dagen hadde jeg noen bananer som var i ferd med å bli kompost på kjøkkenbenken, så da var det bare å hive seg rundt og lage bananbrød. Men siden jeg også hadde jordbær liggende var de så heldige at de også fikk være med på moroa.
Resultatet ble supergodt! Vi slukte brødet i løpet av et par dager, og jeg innrømmer gjerne at jeg spiste det som frokost 😛
Jordbær- og bananbrød
(et brød)
INGREDIENSER:
3 små bananer
1 boks mager kesam/gresk yoghurt
4 egg
1 ts vaniljeessens
1/4 sitron, saften
175 g havremel
50 g proteinpulver med vaniljesmak (kan erstattes med havremel)
50 g sukrin gold
1 ss steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt og kanel
1/4 ts kardemomme, malt muskatnøtt og malt ingefær
200 g jordbær, skjært i biter
SLIK GJØR DU:
◊ Mos bananene med en gaffel. Ha egg, mager kesam, vaniljeessens og sitronsaft oppi bollen med most banan. Bland det godt sammen.
◊ Ha alt det tørre i en bolle. Ha litt og litt av melblandingen oppi bollen med den våte blandingen mens du mikser. Rør inn jordbærbitene til slutt – spar noen til toppen.
◊ Ha røren over i en brødform dekket med bakepapir. Strø over noen biter med jordbær.
◊ Stek på 175 grader i ca. 60 minutter.
Følg med underveis – steketiden varierer alltid litt fra ovn til ovn. Jeg dekket toppen med aluminiumsfolie de siste 15 minuttene, slik at den ikke skulle bli for mørk. La brødet avkjøle seg ca. 10 minutter i brødformen før du tar det ut og setter det til avkjøling på en rist.
◊ Server brødet au naturell eller med et lag Philadelphiaost og oppskårede jordbær.
Mmm – søtt og godt!
♥