White lasagna with chicken, bacon and spinach

Hvit lasagne med kylling, bacon og spinat

Lasagne slår sjelden feil, men i lengden kan det bli litt kjedelig med runde på runde med den klassiske tomatvarianten, synes nå jeg. Så her om dagen dro jeg fram kokkelua og prøvde meg på en hvit lasagne. Siden jeg velger å poste den her skjønner du sikkert at jeg ble temmelig fornøyd med resultatet.

Den ser kanskje ikke så veldig spennende ut, lompene gjør den litt grå, men jeg kan garantere at smakene er der. En sunn, proteinrik og smaksrik rett som fint kan nytes hverdag som helg 🙂

White lasagna with chicken, bacon and spinach

White lasagna with chicken, bacon and spinach
(4-5 porsjoner)

INGREDIENSER:
500 g kyllingfilet
Krydder (jeg brukte salt, pepper, paprika, chilipulver, hvitløkspulver, oregano – smak deg fram)
1 pk. smårettbacon (jeg brukte en liten pk. på 90 g, men bruk gjerne mer)
200 g frossen spinat
1 stor boks mager cottage cheeese
6 stk potetlomper
Mozzarella

Hvit saus:
1 stor løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 terning kyllingbuljong
2,5 dl vann
3 dl ekstra lett melk
2 ss maisenna
50 g parmesanost
1/2 ts salt, pepper og muskatnøtt
1 ts tørket basilikum og oregano

Pynt:
Frisk basilikum

SLIK GJØR DU:
◊ Skjær kyllingfiletene i små biter og stek de sammen med krydderet til de er gjennomstekt. Ha kyllingen over i en bolle. Stek baconet og ha det over i den samme bollen som kyllingen. Sett til side.

◊ Hakk opp løk og hvitløk. Ha det over i en gryte/kjele og stek i noen minutter.

◊ Bruk en vannkoker til å koke opp 2,5 dl vann. Bland ut buljongterningen i vannet og ha det oppi kjelen med løk og hvitløk. Ha deretter oppi melk og krydder og la det få et oppkok.

◊ Bland ut maisenna med litt vann og ha det oppi kjelen.

◊ Rasp parmesanost og ha det også oppi kjelen. La det koke i noen minutter så det tykner.

◊ Tin spinaten på full effekt i noen minutter i mikrobølgeovnen. Ha spinaten i et kaffefilter og klem ut så mye av vannet som du klarer.

◊ Ha 1/3 hvit saus i bunnen av en lasagneform. Deretter har du over kylling, bacon, cottage cheese, spinat og 3 lomper. Gjenta dette en gang til. Så avslutter du med siste rest av den hvite sausen og mozzarella.

◊ Stek på 200 grader i 20-30 minutter eller til osten har begynt å ta farge.

◊ Server gjerne med en frisk salat ved siden av.

La gjerne lasagnen stå 15-20 minutter før du begynner å skjære i den. Den er ganske rennende med en gang den tas ut av ovnen. Lasagne smaker gjerne enda bedre dag nummer to, så lag den gjerne dagen i forveien, og varm den opp neste dag.

White lasagna with chicken, bacon and spinach

Ser det fristende ut?

One Comment

  1. Pingback: Ukemeny fra Mumfulness

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*