Oatmeal crisp bread

Hjemmelaget knekkebrød med
hvite bønner

Hei på deg! Jeg har tydeligvis begynt å putte bønner og linser inn i alt mulig rart i disse dager, men det er jo sunt og godt, så hvorfor ikke liksom 😛 Det blir spennende å se hvor de havner neste gang..

Knekkebrødene er superenkle å lage og inneholder svært få ingredienser, noe som kan være greit av og til – vi trenger ikke å bruke hele kjøkkenskapet hver gang man skal lage noe..

Jeg har kuttet ut cottage cheese og müsli til lunsj i disse dager og erstattet det med knekkebrød, en boks makrell i tomat og en god ladning med oppskåret agurk. Skikkelig nam! Og ikke minst lettvint og raskt å slenge med seg.

Oatmeal crisp bread

Hjemmelaget knekkebrød med hvite bønner
(Oppskriften gir ett brett)

INGREDIENSER:
170 g havremel (malt havregryn)
80 g linfrø
1 boks store hvite bønner, evt. linser
1/2 ts salt
ca. 2 dl vann

Topping:
Havrekli

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Skyll bønnene godt og ha de i en stavmikser sammen med vannet. Kjør til du har en jevn masse.

◊ Ha den våte blandingen oppi bollen med det tørre og bland det godt sammen.

◊ Spre blandingen utover på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk et pizzahjul til å lage ruter.

◊ Pensle deigen lett med litt vann og ha over et par spiseskjeer med havrekli.

◊ Stek på 150 grader, varmluft, i 60-75 minutter. Sjekk at knekkebrødene er crispy før du tar de ut av ovnen.

◊ Avkjøl på rist før du har knekkebrødene over i en lufttett beholder.

Oatmeal crisp bread

Håper det smaker!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*