Hallo på dere!
Granola er noe jeg alltid har stående på kjøkkenbenken. Spiser det så og si hver dag, enten på yoghurt, cottage cheese, Skyr eller smoothie. I går oppdaget jeg til min store forskrekkelse at glasskrukkene mine nærmet seg tomme, så da hev jeg meg rundt og laget en ny ladning. Denne gangen hadde jeg ikke lyst til å inkludere havregryn, men heller bruke litt gulrot, og det funket overraskende bra! Deilig, crunchy granola med gulrot ble det 🙂 Håper du har lyst til å prøve den!
Hjemmelaget granola med gulrot
INGREDIENSER:
2 mellomstore gulrøtter, revet
100 g paranøtter (evt. valnøtter, eller andre nøtter du liker), grovhakket
80 g mandler, grovhakket
50 g solsikkekjerner
50 g kokosmasse
3 ss sukrin gold + 2 ss til å strø over
1 ts kanel
1/2 ts salt
1/2 ts malt ingefær
30 g kokosolje
ca. 10 steviadråper med vanilje
SLIK GJØR DU:
Skrell gulrøttene og riv de på et råkostjern. Bland sammen de tørre ingrediensene og revet gulrot i en stor bolle. Smelt kokosolje på svak varme. Tilsett sukrin gold og steviadråper. Ha det våte oppi bollen med det tørre, og vend det godt sammen. Fordel blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 160 grader, varmluft i ca. 30 minutter. Vend på blandingen ca. hvert 10 minutt for å få et jevnt resultat. Skru av ovnen, sett døra på gløtt og la granolaen avkjøle seg. Oppbevar i en glasskrukke.
– Karoline –
Pingback: Sjokoladesmoothie med bjørnebær & blåbær – Karoline Marberg