Nok en helg fylt med oppussing er snart forbi.. Men utrolig nok har jeg også denne helgen klart å snike inn litt baking her og der. Lørdag morgen disket jeg opp med denne søtsaken. Ja, for er det lørdag, så er det lørdag. Da er det helt på sin plass å starte dagen med litt kake. Jeg får vel nevne at den er sukkerfri og grov, så høres det hele så mye bedre ut 😉
Når jeg så fint kunne spise den til frokost, kan du garantert spise den en mandag 🙂
Havre- og sjokolade cookie pie
(20 cm paiform)
INGREDIENSER:
200 g havremel
50 g sukrin gold
50 g sukkerfri sjokolade, grovhakket
1 ss steviapulver
1 ts bakepulver
1/2 ts nescafé espresso kaffepulver (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1/4 ts kanel
1/4 ts malt ingefær
2 egg
150 g mager kesam/gresk yoghurt
15-20 steviadråper med vaniljesmak (evt. vaniljeessens)
ca. 1 dl melk
Topping:
20 g sukkerfri sjokolade
2 klyper maldonsalt
SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det sammen. Deretter har du oppi egg, kesam, steviadråper og melk. Rør godt.
◊ Dekk paiformen med bakepapir og hell røren oppi. Strø over noen sjokoladebiter og litt havsaltflak.
◊ Stek på 175 grader i 20-25 grader.
◊ Følg med underveis – steketiden varierer jo alltid litt fra ovn til ovn. Det er bedre at kaken er litt lite stekt, fremfor for mye – da kan den bli litt tørr.
◊ Server som den er, med litt vaniljeis eller vaniljekesam.
Enjoy!
♥