Healthy sweet potato cake

Søtpotetkake formet som en halvmåne

Her er altså kaken jeg lagde tidligere i dag. Sukkerfri, næringsrik og veldig mettende!

Jeg har allerede slengt i meg to store stykker, så nå skal jeg spare resten til frokost i morgen. Hos oss er det helt lov å spise kake til frokost når den er sunn. Den inneholder jo til og med grønnsaker, så det er virkelig ingen grunn til at det ikke skal være lov.

Jeg har prøvd å bruke søtpotet i ulike middagsretter tidligere, men det har egentlig ikke falt helt i smak hos meg. Men i kake funket det som krutt. La meg vise dere halvmånen min!

Healthy sweet potato cake

Healthy sweet potato cake

Til denne kaken trenger du:
300 g søtpotet
150 g havremel
40 g vaniljeprotein (kan erstattes med andre meltyper)
140 g mager kesam
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nellik (Obs, obs, nellik er sterk på smak, ta mindre om du ikke er super begeistret)
2 ts stevia (kan bruke annen søtning som f. eks. sukrin)
1-2 dl melk

Glasur:
150 g Philadelphia ost
50 g gresk yoghurt (kan sløyfes)
5 dråper vaniljestevia
10 g vaniljeprotein (kan sløyfes)
Et lite dryss kanel

Slik gjør du:
1. Del søtpoteten i to og kok til den er mør, ca. 20 minutter. 2. Ta av skallet og mos den med en gaffel. Tilsett egg og tørrvarer, og bland det godt sammen. Tynn røra ut med litt melk, den skal være tyktflytende, men ikke en massiv deigklump. 3. Hell røra i en smurt kakeform, og stek den midt i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en gaffel midt i kaka.

God helg ♥ Nyt tiden med familien, venner eller hva du måtte finne på!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*