Er det fler enn meg som digger disse små, runde og hule brødene?
Pitabrød er noe vi fort kan spise flere ganger i uken. Det er så lettvint, kan brukes til omtrent alt, og det smaker alltid godt.
Bak flere i slengen og frys dem ned, så har du pitabrød lett tilgjengelig i en travel hverdag. Pitabrød blir ikke kjedelig så lenge du varierer fyllet. Propp dem fulle med deilige, sunne ingredienser, eller bruk som en rask minipizzabunn og topp med noe snadder. Der har du et festmåltid på 1-2-3!
Grove pitabrød – 100 % fullkorn
(8 stk. pitabrød)
INGREDIENSER:
250 g fibra fullkornshvetemel
150 g havremel, havregryn malt til mel
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
3 dl vann
1 ss extra virgin olivenolje
SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Ha i varmt vann (ca. 40-45 grader) og olivenolje. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i 30-60 minutter.
◊ Del deigen i 8 biter og rull hver bit til en bolle. La dem heve under plastfolie på et stekebrett i 20-30 minutter.
◊ Ha litt mel på bakebordet og kjevl ut hver bolle til en sirkel på omtrent 20 cm i diameter uten å elte dem først. Legg dem på to stekebrett dekket med bakepapir, legg et kjøkkenhåndkle over og la dem heve i 30 minutter.
◊ Stek pitabrødene midt i ovnen i 6-8 minutter på 250 grader. Pass på så de ikke blir svidd.
◊ Legg de ferdigstekte pitabrødene i et kjøkkenhåndkle slik at de faller sammen og blir myke.
Håper pitabrødende ser fristende ut 🙂
Pingback: Enkel middag = pitapizza med skinke & bacon | Mumfulness
Hallo Karoline! Disse ble knallgode! Jeg brukte sammalt hvete finmalt i stedet for Fibra fullkornsmel, og det fungerte også veldig bra. Tror også jeg lagde de litt mindre enn 20 cm i diameter. Det ble akkurat plass til fire på hvert brett, og det var veldig praktisk.
Takk for oppskrift!