Disse superenkle, men digge kjøttbollene er definitivt midtpunktet i den retten her. Spaghettien og tomatsausen er bare med som støttespillere.
Spaghetti og kjøttboller ser fort litt mer fancy ut enn spaghetti og kjøttdeig. Er du ikke enig? For meg kan det være grunn nok til å velge det ene framfor det andre 😛 Også tenker jeg med en gang på Lady og Landstrykeren – ah, minner <3
Jeg har inntrykk av at mange ser på spaghetti som nei-mat, men karbohydrater må man ha, og litt spaghetti nå og da er helt flott!
Fullkornsspaghetti og italienske kjøttboller i tomatsaus
(3-4 porsjoner)
INGREDIENSER:
Kjøttboller:
600 g karbonadedeig
40-50 g parmesanost, revet
3 fedd hvitløk, revet
1 ss potetmel
1 ts pepper
1 ts salt
1 dl vann
Tomatsaus:
1 løk
3 fedd hvitløk
3 gulrøtter, revet
2 bokser hakkede tomater
2 laurbærblad
2 ss sukrin
1 ts oregano
1 ts tørket basilikum
Salt og pepper, smak til
Tilbehør:
Fullkornsspaghetti (jeg brukte 200 g, ukokt)
Vårløk
Parmesanost
SLIK GJØR DU:
◊ Bland sammen karbonadedeig, parmesanost, hvitløk, potetmel, salt, pepper og vann i en bolle. Form til kjøttboller – jeg brukte ca. en toppet spiseskje per kjøttbolle.
◊ Stek kjøttbollene i en gryte på middels varme i et par minutter på hver side og sett til side.
◊ Hakk opp løk og hvitløk. Skrell og riv gulrøttene.
◊ Stek løk og hvitløk i den samme gryta som du brukte til kjøttbollene, 2-3 minutter. Ha deretter oppi de revne gulrøttene. Stek noen minutter til. Ha oppi hakkede tomater, laurbærblader, sukrin, oregano og basilikum. La det få et oppkok og ha deretter kjøttbollene tilbake oppi gryta. La det putre på svak varme i ca. 30 minutter.
◊ Når sausen nærmer seg ferdig koker du spaghetti.
◊ Ha den ferdige spaghettien oppi gryta med kjøttboller og tomatsaus. Bland det godt sammen.
◊ Server gjerne litt revet parmesanost ved siden av. Du kan også drysse litt vårløk eller frisk basilikum over.
God fornøyelse!