Hei! Her er gårsdagens lettvinte middag: laks marinert med balsamico og honning, og bulgursalat. Retten minner meg litt om sommer, fordi den er så frisk og lett å spise.
Balsamic honey salmon with bulgur salad
(2-3 porsjoner)
Ingredienser:
500 g laksefilet
6 ss balsamico vineddik
1 ss akasiehonning
Salt
Pepper
Sesamfrø (kan sløyfes)
Bulgursalat:
2,5 dl bulgurgryn
2 tomater
1/4 agurk
1 paprika
1/4 purre
2 stilker stangselleri
1 fedd hvitløk
2 ss sitronjuice
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Slik gjør du:
1. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Ha det over i en bolle og la det avkjøle seg.
2. Kutt opp grønnsakene, men vent litt med å blande det sammen med bulguren.
3. Bland balsamico og honning i en liten bolle og sett det til side.
4. Krydre fiskestykkene med salt og pepper og stek de på middels til høy varme i 1-2 minutter på hver side. Ha over balsamico- og honningmarinaden og la det putre i ca. 5 minutter. Strø over noen sesamfrø.
5. Bland bulgur og grønnsaker. Ha over sitronsaft, salt og pepper, og bland godt.
Jeg har ikke hatt denne type marinade på laks før, så det var litt uvant akkurat den første biten. Den søte smaken var liksom litt uventet, selv om jeg var fullt klar over at jeg hadde brukt honning. Men for hver bit jeg tok ble jeg bare mer og mer overbevist om at marinaden var helt riktig. Jeg satt og mmm’et for meg selv. Mini mmm’et i kor med meg, for den laksen likte hun bra godt. Søtt slår vel aldri feil hos de små (ikke voksne heller for så vidt), så om du har en liten en som nekter å spise fisk kan jo denne marinaden være verdt forsøket?
Veldig enkel og grei middag på en travel dag. Håper det smaker 🙂