Hei, kjære deg!
Her kommer endelig ciabatta-oppskriften. Den vet jeg noen har ventet på 🙂 Disse er så sabla gode! Grove og mettende med en sprø utside og myk, luftig innside. Velger du glutenfri havregryn, så har du enkelt og greit nydelige, glutenfri ciabatta.
Det er ikke en veldig krevende prosess å lage disse her. Miks sammen ingrediensene, la deigen heve i usle 30 minutter, sleng litt deig på et stekebrett og stek. Fiks, ferdig 🙂 Hørtes ikke det ålreit ut?
Karolines eltefrie, grove ciabatta (glutenfri)
(ca. 9 stk)
INGREDIENSER:
200 g havremel
100 g potetmel
1 ss fiberhusk
1 ts tørrgjær
1/2 ts himalayasalt
2 ss MCT-olje (evt. olivenolje)
4,5 dl varmt vann (40-45 grader)
SLIK GJØR DU:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Tilsett vann og olje, og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Deigen vil virke noe seig, men det er sånn den skal være. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i 30-45 minutter.
Når deigen er ferdighevet bruker du en spiseskje til å legge klatter på et stekebrett kledd med bakepapir. Strø over litt potetmel.
Stek på 225 grader i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.
Oppbevar ciabattaene i et kjøkkenhåndkle. De holder seg overraskende ferske i flere dager. Utsiden vil riktignok ikke være like sprø dagen derpå, men innsiden vil fortsatt være myk og god 🙂
PS. Det kan virke som ciabattaene ikke er helt gjennomstekt om du skjærer i dem når de er rykende ferske. Jeg anbefaler at du lar de avkjøle seg helt før du forsyner deg – det kan være vanskelig, i know 😉
Håper det smaker!
– Karoline –
Potetmel? Første gang jeg hører om det i baking 😃
Hehe, ja 🙂 Jeg bruker det rett som det er i bakingen – fungerer veldig bra 😀
Hei, sikker på at det stemmer? 300g mel og 4,5dl vann? Det ble bare suppe her😔
Hei 🙂 Ja, det er jeg. Det blir som en slags røre før fiberhusken får satt seg. Men lar du den heve i 30-60 minutter skal det ha blitt en deig 🙂
Hei! Skal disse stekes på varmluft? 🙂
Heisann! Jeg brukte over- og undervarme, men det funker nok med varmluft også, bare kort ned på steketiden 🙂