Inneholder adlinks
Hei!
Bananbrød er sjelden feil, sant? Godt modne bananer forvandles som oftest til bananbrød her hjemme. Enten det eller så havner de i fryseren til smoothie. Eller, når jeg tenker meg om så skjer nok sistnevnte oftest. Frossen banan er (nesten) obligatorisk i min smoothie!
Dette innlegget handler riktignok ikke om smoothie, men bananbrød! Hele familien har godkjent dette, og samboeren sa faktisk at det måtte være det beste bananbrødet jeg har lagd så langt, så da krysser jeg fingrene for at det faller i smak hos flere.
Dette bananbrødet er såpass sunt at jeg synes det er lov å spise til frokost. Ellers er det jo godt med noen skiver til kvelds, som mellommåltid eller dessert.
Enkelt, sunt bananbrød med mørk sjokolade
(1 brød)
INGREDIENSER:
2 store modne bananer
3 egg
250 g havremel/malte havregryn
50 g kokosmel
3 ss kokossukker
1 ts bakepulver
1 ts ceylon kanel
1/2 ts fint himalayasalt
50 g Cocosa Pure, smeltet
2 dl kokosmelk
2 dl vann
10 dråper Steviosa
60-70 g mørk sjokolade, grovhakket
SLIK GJØR DU:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha alle ingrediensene, unntatt den mørke sjokoladen, i en stor bolle. Mos med en stavmikser til du har en jevn røre. Rør inn sjokoladebitene. Ha røren over i en brødform kledd med bakepapir. Stek brødet i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i kjøleskapet.
– Karoline –