Gjærbakst, gjærbakst, gjærbakst som jeg liker deg! Det begynner antageligvis å synes på bloggen. Men det fins jo ikke noe så godt som rykende fersk bakst. I går koste vi oss både med pestobrød og kringle. Fikk fylt på med karbohydrater kan du si, men det var jo hovedsakelig av den sunne sorten, så ingen fare 😉
Kringla er uten raffinert sukker og med mye grovt mel, så her er det rom for å kose seg mye!
– Før steking –
Dekorativ, sunnere kringle med kanel og sukrinmelis
(24 cm springform)
INGREDIENSER:
Deig:
300 g hvetemel
200 g havremel, malt havregryn
100 g fibra fullkornshvetemel
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
2 ts kardemomme
1 dl sukrinmelis
50 g smør
3,5 dl melk
3 ts honning
1 egg
Fyll:
Smør
5 ts sukrinmelis
3 ts kanel
Rosiner
Pynt:
Sukrinmelis
SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til mellom 40-45 grader og rør honning inn i blandingen. Visp et egg. Hell smør- og melkeblanding og det vispede egget i bakebollen med det tørre. Elt deigen godt. Dekk bakebollen med plast og la det heve i 45-60 minutter.
◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et rektangel. Smør utover et lag med smør, deretter strør du over kanel, sukrinmelis og rosiner.
◊ Rull sammen fra langsiden. Del pølsen i to på langs, men la den henge sammen øverst, slik at den er festet i en ende. Begynn med å legge høyre del over venstre, deretter legger du igjen høyre over venstre. Fortsett å tvinne slik til du er i mål. Form til en sirkel.
◊ Ha fletta over i en 24 cm springform kledd med bakepapir. Dekk med plastfolie og sett den til etterheving på et lunt sted i 30-45 minutter.
◊ Pensle forsiktig med sammenpisket egg. Stek kringla på nest nederste rille i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter. Avkjøles på rist.
Jeg vil ha, jeg vil ha!!
Ser god ut, denne må jeg teste i morgen