En sunn og proteinrik kake med søt jordbærsmak og et hint av nellik. Mmmm!
Den er temmelig rask å lage, og egner seg både som frokost, lunsj, dessert og mellommåltid, i følge meg. Så high five til kaker du kan spise når som helst hele uka! Hva skulle man gjort uten alle disse sukkererstatninger? Nei, la oss ikke tenke på det, men heller sette pris på at de fins 🙂
Cottage cheese cake stuffed with strawberries
(24 cm paiform)
INGREDIENSER:
180 g havremel, havregryn malt til mel
40 g sukrin
10 g steviapulver
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/8-1/4 ts nellik (sterk på smak, så prøv deg fram)
1 stor boks mager cottage cheese
3 store egg
10 steviadråper m/vaniljesmak
2 ss akasiehonning
1/4 sitron, saften
200 g friske jordbær
SLIK GJØR DU:
◊ Ha alt det tørre i en bolle og bland det godt sammen.
◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens. Ha oppi steviadråper, honning og sitron og kjør noen sekunder til. Ha over i en bolle.
◊ Pisk eggene med en gaffel, og ha det over i bollen med cottage cheese. Bland det godt sammen.
◊ Tilfør litt og litt av melblandingen oppi bollen med det våte. Rør til sist inn jordbærene.
◊ Kle en form med bakepapir og ha røren oppi.
◊ Stek på 170 grader i 35-40 minutter eller til toppen har blitt gyllen. La kaken avkjøle seg i formen. Oppbevar tildekket i kjøleskapet.
Takk for alle oppskrifter, imponert! Hvordan er konsistensen på denne? Jeg har planer om å teste den ut, med bringebær. Tror du frosne vil fungere? Lagde tilnærmet lik eplegrøten din til frokost i dag, absolutt godkjent + 🙂
Hei 🙂 Takk for hyggelig kommentar! Ja, hvordan skal jeg forklare den.. Den er fast, men saftig. Hvis det gir noen mening? 😛 Frosne bringebær tror jeg vil fungere utmerket! Jeg ville ha rørt de med litt potetmel eller maizena før jeg blandet de inn i deigen, slik at en del fuktighet absorberes og ikke hele kaka blir rosa. Hehe, så bra å høre at den falt i smak 🙂