Hei, hei!
Det er første søndag i advent og vi har kost oss med vafler til frokost. Mm! Det er ganske så luksus 🙂
Eeeelsker vafler. Det er et eller annet med utseende på dem som alltid tiltaler meg. Hver gang jeg ser et bilde av en vaffel på instagram vil jeg ha den vaffelen i munnen min. Vil ha. Nå! Sånn er det bare. Sleng i sammen en vaffelrøre og stek i vei. Sunne og gode vafler som garantert faller i smak hos store og små.
Sukkerfrie gulrotvafler
(ca. 12 vaffelplater)
INGREDIENSER:
2 mellomstore gulrøtter
100 g havregryn
100 g hirseflak (evt. mer havregryn)
40 g sukrin+
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts kanel, kardemomme og malt ingefær
En klype salt
4 egg
50 g meierismør, smeltet
2 dl vann
1 dl kefir
1/4 sitron, saften
SLIK GJØR DU:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en jevn røre. La den svelle i ca. 30 minutter, eller lag den kvelden i forveien. Røra holder seg flere dager i kjøleskapet. Blir røren veldig tykk når den har stått, tilsetter du bare litt ekstra væske.
Stek vafler i litt smør i et vaffeljern. Server med ønsket topping 🙂
– Karoline –
Kanskje dumt spørsmål…
« 1/2 ts kanel, kardemomme og malt ingefær» er det 1/2 Ts av hver eller til sammen?
Hei! Jeg mener 1/2 ts av hvert krydder 🙂 Men du kan godt bruke 1 ts kanel, for det er bare godt med masse kanelsmak. Prøv deg frem 🙂
Rasper du gulrøttene først?
Nei 🙂
Takk for blender-trikset!! Har alltid raspet gulrøttene. Dette var så enkelt og super godt. Dette blir laget oftere fra nå av!