Hei, hei!
Hva passer vel bedre enn en varmende suppe en kald og mørk ettermiddag? Dette er en storfavoritt hjemme hos oss. Søtt og spicy er en nydelig god kombinasjon. Vil du ta suppa til nye høyder, topp med granateple og kokosflak med chili – mm!
Spicy, kremet søtpotetsuppe
(ca. 4 porsjoner)
INGREDIENSER:
1 kg søtpotet
1 grønt eple
4 fedd hvitløk
2 ts Cocosa chili
1 rødløk, finhakket
1 rød chili, finhakket og uten frø
1 ts salt + 1 ts hot curry
1/2 ts muskatnøtt + 1/2 ts kanel
1/4 ts malt ingefær
7,5 dl grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk, lett
Topping:
Drømmelett
Granateple
Chili Cocosa Chips
SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell søtpotet og eple, og skjær i mellomstore terninger. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir sammen med fire fedd hvitløk og to teskjeer Cocosa chili. Ha over litt salt, pepper og tørket timian.
Bak i ovnen i ca. 30 minutter, eller til grønnsakene har blitt møre.
I mellomtiden tilbereder du resten. Stek løk og chili i en kjele på medium-høy varme i en teskje kokosolje med chili. Tilsett krydderet når løken har begynt å bli myk og stek videre i ca. ett minutt. Ha deretter oppi grønnsaksbuljong og kokosmelk. La det koke opp, senk temperaturen og la det putre på svak varme i noen minutter. Tilsett de bakte grønnsakene og kjør sammen med en stavmikser/blender til du har en jevn masse.
Topp suppeskåla med en klatt drømmelett, granateple og kokosflak, og server f.eks kjøtt, brød eller knekkebrød ved siden av 🙂
Håper det smaker!
– Karoline –