Happy fredag, alle sammen!
Her er dagens middagstips fra meg – sunn, supergod lompelasagne! Passer perfekt en fredagskveld 🙂
Lompelasagne
(ca. 3 porsjoner)
INGREDIENSER:
1 ts Cocosa chili
1 paprika
1 løk
1 stilk stangselleri
1-2 fedd hvitløk, finhakket
400 g kyllingkjøttdeig (evt. karbonadedeig/svinekjøttdeig)
1/2 ts salt + sort pepper + malt koriander + paprikapulver
1 ts tørket timian + oregano
1/4 ts kanel
4-5 ss tomatpuré
2 dl kyllingbuljong
1 boks (400 g) mager cottage cheese
4 ss havrefløte (evt. vanlig matfløte)
1 ss sitronsaft
1/4 ts salt, pepper & muskatnøtt
1 pk. potetlomper
100 g lettost, revet
SLIK GJØR DU:
Hakk opp grønnsakene.
Smelt en teskje Cocosa chili i stekepannen på medium-høy varme. Ha i grønnsakene og stek til løken er blank og paprikaen myk. Skyv grønnsakene til side og ha i kjøttdeigen. Fortsett å steke til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett krydder, tomatpuré og buljong. Bland det godt sammen og la det putre på svak varme i 10-15 minutter.
Bland sammen cottage cheese, fløte, sitronsaft, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle.
Legg lagvis kjøttblanding, cottage cheese og potetlomper i en ildfast form (spar ca. halvparten av osteblandingen til det øverste laget under osten). Strø over revet ost og litt tørket timian.
Stek på 220 grader i 15-20 minutter, eller til toppen har begynt å bli gyllen.
Server med salat og f.eks. kesamdressing.
- – Karoline –
Ser digg ut!