Sunn, smakfull lompelasagne

Happy fredag, alle sammen!

Her er dagens middagstips fra meg – sunn, supergod lompelasagne! Passer perfekt en fredagskveld 🙂

dsc_5079

Lompelasagne
(ca. 3 porsjoner)

INGREDIENSER:
1 ts Cocosa chili
1 paprika
1 løk
1 stilk stangselleri
1-2 fedd hvitløk, finhakket
400 g kyllingkjøttdeig (evt. karbonadedeig/svinekjøttdeig)
1/2 ts salt + sort pepper + malt koriander + paprikapulver
1 ts tørket timian + oregano
1/4 ts kanel
4-5 ss tomatpuré
2 dl kyllingbuljong
1 boks (400 g) mager cottage cheese
4 ss havrefløte (evt. vanlig matfløte)
1 ss sitronsaft
1/4 ts salt, pepper & muskatnøtt
1 pk. potetlomper
100 g lettost, revet

SLIK GJØR DU:
Hakk opp grønnsakene.

Smelt en teskje Cocosa chili i stekepannen på medium-høy varme. Ha i grønnsakene og stek til løken er blank og paprikaen myk. Skyv grønnsakene til side og ha i kjøttdeigen. Fortsett å steke til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett krydder, tomatpuré og buljong. Bland det godt sammen og la det putre på svak varme i 10-15 minutter.

Bland sammen cottage cheese, fløte, sitronsaft, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle.

Legg lagvis kjøttblanding, cottage cheese og potetlomper i en ildfast form (spar ca. halvparten av osteblandingen til det øverste laget under osten). Strø over revet ost og litt tørket timian.

Stek på 220 grader i 15-20 minutter, eller til toppen har begynt å bli gyllen.

Server med salat og f.eks. kesamdressing.

dsc_5103

  • – Karoline –

One Comment

  1. Ser digg ut!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*