Hei på deg!
Eplekake til frokost? Oh yes, sier nå jeg!
Altså, denne er så god! Saftig, søt og deilig mettende. I tillegg er den slengt i sammen på bare 5 minutter. Sånt liker i allefall jeg 😀 Lag denne i kveld, så har du en helt nydelig frokost imorgen tidlig. Dekk formen med et kjøkkenhåndkle og la den stå på benken – da holder kaka seg godt 🙂
Ovnsbakt eplekake-grøt
(ca. 15 cm paiform)
INGREDIENSER:
150 g lettkokte havregryn
1 scoop vaniljeprotein
30 g valnøtter, hakkede
2 ss sukrin+
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme + salt
1/4 ts malt ingefær
2 epler, raspet
2 egg
1 ss sitronsaft
10 dråper vaniljestevia
SLIK GJØR DU:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Ha raspet eple, egg, sitronsaft og steviadråper i en annen bolle, og bland det sammen. Ha det våte i bollen med det tørre. Rør det sammen.
Ha deigen i en paiform penslet med litt kokosolje. Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter, eller til toppen har begynt å ta litt farge.
Spis kaka som den er, eller med en klatt vaniljekesam 🙂
Enjoyyy!
Karoline
♥