Grove scones med søtpotet

Hallo 🙂

Her har du nydelige scones som passer utmerket i matpakka. De er grove, mettende med en deilig søtsmak – mmnam!

Aller, aller best er de selvfølgelig dagen de blir bakt. Da er utsiden nemlig knasende sprø, men de smaker fortsatt like godt dagene derpå. Oppbevar de gjerne i et kjøkkenhåndkle 🙂

sconesmedsotpotet

Grove scones med søtpotet
(ca. 12 stk)

INGREDIENSER:
ca. 230 g søtpotet, revet
250 g havremel
50 g lettkokte havregryn
50 g maisennamel
20 g kokosolje
2 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 sitron, saften
2 store egg
ca. 0,5 dl vann

SLIK GJØR DU:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Ha oppi revet søtpotet og rør det godt inn.

Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen eller i et vannbad. Bland sammen alle de våte ingrediensene i en bolle. Ha det våte oppi bollen med det tørre, og bland det sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 15-20 minutter.

Ha litt maisennamel på benkeplaten og kjevle ut deigen til den har en tykkelse på 1,5-2 cm. Trykk ut sirkler ved hjelp av et glass eller lignende, eller du kan forme 12 baller med hendene som du trykker litt ned.

Stek sconsene på 240 grader i ca. 20 minutter, eller til de har blitt gylne på toppen.

sconesmedsotpotet

Håper det faller i smak!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*