Hei på deg 🙂 Og hei onsdag!
Har du lyst på noe søtt som er av det sunnere slaget kan jeg virkelig anbefale deg å teste ut disse. Svært vanskelig å bare holde seg til en eller to.. Jeg snakker av erfaring.. I går når jeg skulle ta bilde av disse godsakene hadde jeg slukt hele fem kjeks før jeg visste ordet av det.
Kjeksene er selvfølgelig på sitt beste når de er nybakte, men smaker nokså fortreffelig dagene derpå også 🙂
Sukkerfrie havrekjeks med sjokoladebiter
(ca. 16 stk.)
INGREDIENSER:
100 g havremel
50 g store havregryn
25 g lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts salt
50 g ekte smør
1 egg
60 g sukrin gold
15 dråper vaniljestevia
60 g mager kesam
80 g sjokolade uten sukker (jeg brukte en blanding av lys og mørk), grovhakket
SLIK GJØR DU:
Bland sammen havremel, havregryn, bakepulver, kanel og salt i en bolle.
Smelt smør.
Pisk sammen egg og sukrin gold i en bolle. Tilsett deretter steviadråper, mager kesam og smeltet smør.
Tilsett litt etter litt av melblandingen i bollen med det våte. Når du har rørt inn alt melet tilsetter du sjokoladen. Bland det sammen.
Sett deigen kaldt i 20-30 minutter.
Rull en ca. 30 cm lang pølse av deigen. Skjær skiver med en tykkelse på ca. 1 cm, og legg på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek på 180 grader i ca. 18 minutter, eller til de har begynt å bli gylne.
La kjeksene avkjøle seg 5 minutter på stekebrettet før du har de over på en rist. Når kjeksene er helt avkjølt kan du ha de over på en lufttett beholder.
Håper det ser fristende ut 😀
♥