God mandag! Hva med en enkel, men fantastisk god salat til middag i dag? Jeg digger den peanøttsausen jeg har brukt her! Kan også brukes i wok, dersom du vil ha en varm middag – det viktigste er at du prøver sausen 😉
Jeg lurte forresten også inn litt fetaost etter at bildene ble tatt..
Jeg har vært syk og i dårlig form over lengre tid, så derfor har det blitt dårlig med oppskrifter på bloggen. Men jeg har en del liggende på lager, så ikke fortvil 😛
Thaisalat med kylling og peanøttsaus
(2-3 porsjoner)
INGREDIENSER:
1 grillet kylling
1 pose grønnkål
2 gulrøtter, revet
1 rød paprika
3 stilker vårløk
1/2 agurk
1/2 potte basilikum
Peanøttsaus:
2-3 fedd hvitløk
1 rød chili
2 ss hvitvinseddik
2 ss soyasaus
1 ss sukrin gold
1/2 lime, saften
1/2 ts fish sauce
50 g peanøttsmør (jeg brukte Green Choice)
SLIK GJØR DU:
◊ Fjern skinn og bein fra kyllingen og riv kjøttet i passende biter.
◊ Skrell og riv gulrøttene med et råkostjern. Kutt opp paprika, agurk og vårløk. Ha grønnkål, oppskårede/revne grønnsakene, basilikum og kyllingen i en bolle. Bland godt.
◊ Ha alle ingrediensene til peanøttsausen i en bolle, og bland det godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser her.
◊ Hell sausen over salaten eller server den ved siden av.
Håper det faller i smak!
♥