Hei på deg, og god fredag!
Siden det straks er helg og greier er det vel greit med litt kake? Jeg synes jeg hører et høyt ja i det fjerne 😉 Helgen er til for kos, men all kosen trenger ikke nødvendigvis å inneholde sukker. Den søte, saftige og friske gulrotkaka her er absolutt et godt alternativ når du har behov for å dempe søtsuget litt. I tillegg gjør den deg mett, noe hveteboller og sjokoladekake definitivt ikke gjør, i hvert fall ikke på den samme gode måten..
Uansett, her er kaka folkens 🙂
Sunn, glutenfri gulrotkake med et friskt innslag av appelsin
(24 cm springform)
INGREDIENSER:
90 g havremel
50 g malte mandler, evt. mandelmel
30 g potetmel
30 g maisenna
2 ts bakepulver
1 ts salt + kanel + kardemomme
1/2 ts malt ingefær + allehånde + malt muskatnøtt
3 egg
60 g sukrinmelis
1 ss steviapulver, evt. mer sukrinmelis eller sukrin/sukrin+/sukrin gold
2 gulrøtter, finrevet
120 g pære- og eplesyltetøy uten sukker
150 g mager kesam, evt. gresk yoghurt
1 appelsin, saft + skall
30-35 steviadråper med vaniljesmak
30 g valnøttkjerner, grovhakket
Glasur:
200 g Philadelphia naturell, light
60 g sukrinmelis
4-5 dråper sitronsaft
Et lite dryss kanel
SLIK GJØR DU:
◊ Ha alt det tørre, dvs. alt som er listet over egg i ingredienslisten, i en bolle, og bland det godt sammen.
◊ Visp egg og sukrinmelis til eggedosis. Bland deretter inn litt etter litt av melblandingen. Rør inn finrevet gulrot, syltetøy, mager kesam, appelsinsaft og -skall. Bland til slutt inn valnøttene.
◊ Dekk bunnen på en springform med bakepapir og smør veggene med litt smør. Hell røren i formen og stek på 200 grader midt i ovnen i 35-40 minutter. Stikk en pinne i midten for å sjekke om kaka er gjennomstekt. Er det røre på pinnen lar du den stå noen minutter til.
Dekk gjerne toppen med aluminiumsfolie mot slutten, dersom kaken begynner å bli brun, men ikke er gjennomstekt.
◊ Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg.
◊ Bland sammen glasuren og ha den over den over kaken, og server!
Mums. Smaker helt nydelig!
♥
Denne var saftig, frisk og god. Fortreffelig!