Hei! Kan jeg friste med laks til middag i dag?
Hjemme hos oss har vi vært litt for dårlig på å spise fisk, men nå skal jeg for alvor ta tak i det og innføre en fiskedag i uka – må være realistisk å begynne i det små.. Så i går startet vi uka med laks og dette var SÅ GODT! Kombinasjonen av alle disse smakene var helt himmelsk. Gi det en sjanse 🙂
Laks med appelsin- og chilisaus
(2-3 porsjoner)
INGREDIENSER:
500 g laksefilet
500-600 g søtpotet
Krydder (salt, pepper, paprika, hvitløkspulver, løkpulver og chiliflak)
1 pose spinat
Avokado
Vårløk
1 granateple, søt type (fås i utenlandske frukt og grønt butikker)
Appelsin- og chilisaus:
1 liten appelsin, saften
2 pasjonsfrukt
1 rød chili, grovhakket (fjern litt av frøene om du ikke liker hot)
1 ss soyasaus
1 ts sukrin+
1 ts maisenna + litt vann
Salt og hvit pepper
SLIK GJØR DU:
◊ Skjær søtpotet i små terninger og ha på et stekebrett kledd med bakepapir. Krydre med valgfritt krydder, eller det jeg har foreslått ovenfor.
◊ Stek på 200 grader i 10-15 minutter.
◊ Ha appelsinsaft, pasjonsfrukt, chili, sukrin+ og soyasaus i en liten kjele. La det få et oppkok før du har i maisennablandingen. La det koke i et par minutter, slik at sausen tykner. Ha oppi litt salt og hvit pepper.
◊ La sausen avkjøle seg noe før du har den over i en stavmikser. Miks i ca. 1 minutt. Sil bort klumpene og ha sausen over i en skål.
◊ Krydre laksen med litt salt og pepper, og stek på medium til høy varme i 3-4 minutter på hver side.
◊ Kutt opp avokado, vårløk og slå granteplefrøene ut av skallet sitt med en sleiv. Ha det i en stor bolle sammen med spinat og søtpotet. Server laks og saus ved siden av.
Sausen er god over både laksen og salaten, men vær varsom med mengden 🙂
Håper det faller i smak!
♥
Ser utrolig godt ut. Nam!