Whole grain scones

Grove scones med valmuefrø og sitron

Scones har blitt vår nye frokostgreie i helgene. Det er jo så godt! Og når det i tillegg er superraskt å slenge i sammen er valget temmelig enkelt for en sulten mage. Nystekte scones med masse digg pålegg, nytraktet kaffe og litt sjokolademelk i glasset – da snakker vi frokost da, dere.

Disse kan selvfølgelig nytes midt i uken også, til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Sunne, gode og mettende er de, så spis i vei!

Whole grain scones

Whole grain scones

Grove scones med et hint av sitron
(ca. 10 stk.)

INGREDIENSER:
220 g havregryn, lettkokte
60 g malte mandler
2 ts bakepulver
1 ts sukrin
ca. 2 klyper maldonsalt
200 g mager kesam/gresk yoghurt
2 eggehviter
1/2 sitron, saften
0,5-1 dl vann (se litt an hvor mye du trenger)

Topping:
Valmuefrø
Havrekli

SLIK GJØR DU:
◊ Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt. Deretter har du oppi kesam, eggehviter, sitronsaft og vann. Rør det godt sammen.

◊ Ha bakepapir på et stekebrett og legg klatter av røren utover. Strø over valmuefrø og havrekli.

◊ Stek på 225 grader i 15-20 minutter, eller til de har begynt å bli gylne.

◊ Avkjøl de noe på rist før du hugger innpå!

Whole grain scones

Nam, nam, nam og nam!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*