Scones

Grove, proteinrike scones med bønner

Nybakte scones til frokost er vel ikke å forakte? Litt luksus må vi unne oss i helgene! Om du ikke orker heving og gjærdeig, er scones et godt og sunt alternativ, og i tillegg mindre tidkrevende.

Jeg toppet sconsene mine med parmesanost, timian og chiliflak og det ble skikkelig supergodt! Minnet meg nesten litt om pizza..

Disse toppet med noe så enkelt som ost og skinke er helt prima 😀 Anbefales!

Scones er absolutt best rykende ferske, så frys de gjerne ned om du lager en større porsjon.

scones

scones

Grove scones med bønner
(ca. 9 stk)

INGREDIENSER:
200 g havregryn, lettkokte
100 g havremel (malt havregryn)
50 g potetmel (kan sløyfes)
1 boks (420 g) kidneybønner
100 g mager kesam
3 eggehviter
1/2 ts salt

Topping:
Parmesan, revet
Timian
Chiliflak

SLIK GJØR DU:
◊ Bland alt det tørre i en bolle.

◊ Skyll bønnene, og ha de i en stavmikser. Kjør til du har en jevn masse. Ha deretter oppi mager kesam og eggehviter. Kjør i noen sekunder til.

◊ Ha det våte oppi bollen med det tørre. Rør sammen. Form til små baller og legg på et stekebrett. Trykk ballene litt flate.

◊ Stek på 220 grader i 15-20 minutter.

◊ Avkjøl på rist og server.

Healthy scones

God bakst!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*