Som jeg har sagt, hold ut med meg. Jeg kommer til å fortsette med kjøleskapsgrøt enda en god stund til. Og hvert fall nå som jeg har funnet ut hvor godt det er med bokhvete oppi. Det er faktisk helt latterlig godt. Bokhveten gir en deilig krønsj, noe jeg digger supermasse!
Siden det er helg kjørte jeg all in med sjokolade både her og der i dag. Det er vel ikke feil av meg? 😛 Bytt gjerne ut sjokoladen med noe annet godt, for eksempel rosiner eller annen tørket frukt.
Hel bokhvete er nok ikke å få tak i over alt i Norge, men jeg vet at i alle fall Meny har det. Jeg kjøper det som oftest i Sverige.
Buckwheat vanilla chocolate chip overnight oats
(2 porsjoner)
INGREDIENSER:
100 g havregryn
60 g bokhvete
40 g proteinpulver med vaniljesmak (kan sløyfes, men tilsett gjerne litt ekstra søtning)
40 g melkesjokolade uten sukker (jeg brukte Cloetta), grovhakket
30 g kokosmasse
1/4 ts salt
1/4 ts kanel
1 boks mager kesam
15-20 steviadråper med vaniljesmak
1 ts vaniljeessens
Melk
Topping:
Mørk sjokolade (eller melkesjokolade) uten sukker, grovhakket
SLIK GJØR DU:
◊ Skyll bokhveten i glovarmt vann. Bland deretter alle ingrediensene til kjøleskapsgrøten i en bolle. Dekk bollen med plastfolie eller bruk en boks med tilhørende lokk. Sett bollen/boksen kaldt og la stå natten over.
◊ Når morgenen kommer tar du ut kjøleskapsgrøten og topper med litt mer sjokolade.
Deilig sjokofrokost ♥
Håper det smaker hos deg også!
Hej, her en læser fra Danmark. Hvilken slag boghvede er det. hele eller knækkede eller blot flager?
Hv. Camilla
Arhhh, kan se at du skriver hel. Forlådt 🙂
Hehe, ikke noe problem! Bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite 😉